Skip to main content
  • 9.11.2022.

Snimke partya DJ Hasho i Pille u Haciendi na Braču

Još jedna Hacienda na kugli zemaljskoj ostavila je neizbrisiv trag na party sceni, a nalazi se na otoku Braču

Piše: 

Od vodičke do mančesterske Haciende, ona Bračka nije ništa lošija bila za evoluciju elektroničke glazbe 90-tih i početkom 21. stoljeća. Tamo su se redovito radili partiji i afteri underground scene.

Kada bi sada počeli nabrajati imena londonskog techa, francuskog techna, njemačkog ili talijanskog housea, te brojne domaće DJ-e teško bi to sve stalo u jedan članak. Ali da je živjela i živi u srcima nekadašnjih generacija to zasigurno. Dok u novije vrijeme tj. zadnjih nekoliko godina ima isto važnu ulogu u razvoju lokalne scene.

Mi smo ponovno otvorili našu arhivu koja seže u sam kraj 2010. kada su na Halloween partyu vrtili sad već preminula legenda i nekadašnji rezident kluba Hasho, te Pille koji je svoj zanat prethodno brusio u splitskom Metropolisu.

Hacienda je godinama poslije pauzirala s noćnim životom okrenuvši se mirnijem tipu ugostiteljstva i turizma, a posljednje dvije do tri nova generacija okupljena pod pseudonimom Contact, utkala je klubu novu plesnu energiju. Neka i potraje!

Sve fotografije dostupne su na ovom linku.

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2