Skip to main content
  • 12.09.2022.

Održan treći Summer 4 Revolution na Fort Punta Christo u Puli

Kako se bliži kraj ljeta, tako se i Istrijani pomalo pozdravljaju s omiljenom party lokacijom, legendarnom utvrdom Fort Punta Christo koja je dosad ugostila mnoga svjetska imena, a široj javnosti je najpoznatija zbog Outlooka i Dimensionsa

Ove godine se tijekom cijelog ljeta na Fortu organiziraju partiji, a jedna takva manifestacija je i Summer4Revolution koja je u subotu održala svoje treće izdanje.

Glavni organizatori Dalibor i Maja Dabić razveselili su nas s informacijom da bi nas, ovisno o vremenskim prilikama, mogao očekivati još jedan Summer4Revolution prije nego se skroz oprostimo od partija na otvorenom. Također, sredinom desetog mjeseca najavljuju otvaranje kluba u unutrašnjem prostoru tvrđave, a za iduću ljetnu sezonu imaju i neke veće planove.

Dojam cjelokupne sezone opisuju ovako: „Nakon 23 godine posla na tvrđavi, neprestano se vraća puno starih lica i dolaze nova djeca, na što smo jako ponosni“.

Summer4Revolution redovno usrećuje publiku s više floorova i raznovrsnom glazbom, a ovaj vikend su pripremili: Bass Terace, s dnb-om i dubstepom; Christo's House, naravno, s houseom; i Psychedelic Garden sa psihodeličnim i trance zvukovima.

Sam odabir floora bio je izazov, ali s obzirom da već neko vrijeme nisam bila u prilici izaći na dnb i trance, dala sam prednost Bass Terace-u i Psychedelic Garden-u. Odjeci bass linija prvo su me odveli na Bass Terace gdje je puštao Rahmanee, a izvrsnim dnb setom potvrdio je svoj regionalni status. Noć se nastavila uz puno drame, Motovunski je bacao teške i prljave bassove, a onda je Richo okrenuo na dubstep. Meni najdraži floor večeri zatvorio je Cue Surprise, a njegov je set zaista ispao pravo 'iznenađenje' – miješanjem dnb-a i junglea oduševio je publiku i podignuo atmosferu na još višu razinu.

Na Psychedelic Garden-u sam uspjela uhvatit Neshu, Saleta i Freakitzu. Neshino dugogodišnje iskustvo itekako se čulo prilikom seta koji je obilježen lijepim miksanjem suvremenih traka. Posebna emocija osjetila se u setu koji su Nesho i Freakitza, jedina djevojka za trance pultom te večeri, puštali b2b,, a psihodeličnim zvukovima oduševio je i Sale. Doživljaj su upotpunili šareni mapping i ples s vatrom, a rezultat je bila prava psihodelična atmosfera pod punim mjesecom.

Na kraju večeri me kiša usmjerila prema natkrivenoj 'kući forta', Christo's House, gdje je I.K. pozdravio publiku ugodnim houseom.

Sve u svemu, odlična večer sa šarolikom ponudom floorova od kojih svaki nosi posebnu atmosferu.


 

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2