Skip to main content
  • 28.12.2022.

Ne znate gdje za Doček 2023.? Donosimo pregled Novogodišnjih partya

Brojimo dane do najluđeg dana u godini, a kakva je situacija s dosad najavljenim partyjima donosimo u nastavku

Piše: 

Na samom jugu Hrvatske, u Dubrovniku ljubitelji elektroničke glazbe imaju tri kluba na izbor. U najboljem velikom klubu prema nagradi Ambasador, Revelinu, dubrovčani u 2023. ulaze s rezident DJ-evima DJ Speedom i DJ Bozzoom.


Photo by Shopify Photos from Burst

Nedaleko u susjedstvu, u Lazaretima, Petar Dundov stiže na “Gate 2023” gdje će nastupiti uz podršku lokalnih snaga Denisa T-a i Matt Butta. Na drugoj strani grada u Gružu, u novi klub Dubina, na gostovanje iz Njemačke stiže Ian Pooley uz podršku Lanea, Zookeyja, Vedritunesa i Diskomoda.

Šibenik na Trg Katedrale sv. Jakova još jednom dovodi svjetsku glazbenu zvijezdu. Ovog puta na red je došla elektro pop ikona Róisín Murphy, polovica elektroničkog dua Moloko. Službeni after party dočeka u Šibeniku je u Tunelu gdje će nastupiti Modular Project. Šibenčani u Novu godinu mogu ući i u Azimutu uz Bakulu i Pepi Jogardea.

U Zadru, u Svarog Baru najavljen je zvuk housea cijelu noć, a za njega će se pobrinuti DJ Johnny.

Rijeka je još jedan od gradova na obali koji nudi širu ponudu elektroničke glazbe za Doček 2023. U Crkvi na repertoaru je dvodnevni Timeless festival uz 16 elektroničkih imena, među kojima su DJ Jock, DJ Ogi, Lea Dobričić, Andrea Ljekaj i drugi.

Pogon Kulture priprema NYE After s jakim lokalnim snagama kao što su Grenco, Kim Ono, Korak, Makarun, Marcel, Mecena, Roland i Samo Tako. Novo otvoreni klub Portun, najavio je Sreća 2023. event uz Sven Nalisa, Jopu, Matu Parlova, Brxa i Mecenu.

Najveći grad istarskog poluotoka, Pula nudi doček u Fort Punta Christu u 3 tunela, na 3 floora (dub, house, trance) s 14 DJ-eva i 2 sound systema. Dobrano ispunjen lineup s Beatriss, Bebettom, Definerom, Glockeom, Krekmanom, Lemon Inc, Mark Ashom i Paperclip Projectom na repertoaru je u tunelima grada Pule, Zero Strasse.

Najbogatiji program elektroničke glazbe za Novu godinu ima Zagreb. Od partyja na otvorenom preko velikih klupskih dočeka do intimnih partyja. U 2023. na otvorenom se može ući uz Eddyja Ramicha na EU Adventu ili na Fuliranju uz Jamesa Holroyda.

Što se tiče partyja u zatvorenom i klupskih dočeka, Future Scope donosi XXL novogodišnji party u Boogaloo. Na tri floora nastupit će nekoliko velikih internacionalnih imena, a main floor predvodi Metodi Hristov, dok drugi floor predvode Silicone Soul i Terry Francis, koji je zadužen i za sami after party.

Još jedan doček na tri floora je u AKC Medika, gdje će bit prilike za poslušati zvukove psytrancea, duba i techna. Insolate predvodi doček u Depo klubu gdje će joj se pridružit još 8 DJ-eva. Peti kupe za novu godinu predstavlja The Reflex, koji će pult dijelit s Eddyjem Ramichem i Frxom. SoundFactory za doček 2023. zadužio je traženi kolektiv Underground d.o.o. koji dovodi 14 DJ-eva među kojima su i rezidenti rovinjskog kluba Steel.

Dva Osam na repertoaru nudi intimni mračni party za simpatizere synth-pop zvuka osamdesetih i novih alternativnih smjerova. Dok veliki party priprema We Love Sound: A New Dawn u trajanju od čak 22 sata, lineup predvodi Roberto Capuano, a pridružuju mu se još Marko Nastić, Dejan Miličević, Yoshitaca, Ani, DJ Jock, Elena Mikac, Felver, Kali, Marin Biočić i Mate Čeko.

Dok Nova godina samo što nije tu, neki klubovi još nisu objavili svoje programe za doček, a kako budu objavili, tako ćemo mi ažurirati ovaj pregled partyja. Ukoliko se neki partyji nisu našli u vodiču, pošaljite podatke na urednik@klubskascena.hr pa ćemo ih nadodati.

Svakako zavirite i u naš kalendar koji nudi kompletan pregled NYE 2023. aka Novogodišnjih partya!

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2