Skip to main content

Seasplash se zagrijava u Zadru za veliko 17. izdanje

Još jedan u nizu zagrijavanja za 17. Seasplash Festival i prvi u Zadru, održat će se u klubu Nigdjezemska (Ulica Stjepana Radića, Zadar).

Piše: 


Početak glazbene avanture zagrebačkog dub reggae tandema Anje G i Dr.Obi, počinje 2017. godine kada je Dr. Obi u suradnji s mladom vokalisticom Anjom G pokrenuo novi glazbeni projekt, a ubrzo su u javnost plasirali svoj prvi singl “The Meaning” za koji Dr.Obi potpisuje produkciju, miks i master, a Anja G tekst i vokal.

Nastupajući na najvažnijim reggae i dub događajima, ne samo u Hrvatskoj već i u regiji, Anja G kalila je svoj vokal. Prvi službeni EP s dvije pjesme “Bang!Bang!” i “Raggamuffin” izašao je 2018. godine na AmpliFyah glazbenoj izdavačkoj etiketi čiju masterizaciju i produkciju potpisuje upravo Dr.Obi. Osim što u svojim glazbenim brojevima istražuju različite stilove, od rootsa do digitala, nadahnuće za ovaj EP bilo je potaknuto kako društvenom, političkom i ekonomskom situacijom, tako i događajima iz svakodnevice.

Dr.Obi svoj put počeo je graditi 2005. godine u danas još uvijek aktivnom projektu Jahstice Sound. Danas je jedan od ponajboljih inženjera zvuka u Hrvatskoj koji trenutno radi kao tonac za tvrtku Pozitivan Ritam. Isto tako tonac je mnogim live bendovima iz Hrvatske, glavni je tehničar Seasplash festivala, a paralelno radi na još jednom vlastitom dub projektu čiji je i osnivač, dub bendu Bamwise. Od svojih početaka pa do danas aktivan je sudionik regionalne i dub reggae scene, a svoje vještine usavršavao je uz Digitron Sound System.

Anja G i Dr.Obi nedavno su izdali friško digitalno izdanje jedne od najpoznatijih pjesama republikanskih trupa tijekom Španjolskog rata, pod nazivom “Ay Carmela”, koju je 2000. godine obradio i Darko Rundek na albumu "U širokom svijetu". "Ay Carmela" izašla je za Amplifyah Music, a uskoro će ugledati svjetlo dana i u fizičkom obliku kao 12’’ vinil za Woodland Records.

Facebook event

LINE UP:
ANJA G & DR. OBI
+ Local Support

Manje od mjesec dana nas dijeli do početka 17. izdanja Seasplash festivala, jednog od najznačajnijih festivala bass glazbe u regiji, mjesta okupljanja zaljubljenika u dub, reggae, ska, drum’n’bass, dancehall i jungle glazbu, ali i ostale srodne elektronske pravce. Seasplash festival će ovo ljeto, od 18. do 21. srpnja, na posve novoj festivalskoj lokaciji – plaži Martinska Šibenik, ugostiti velikane svjetske i domaće bass scene, i tako proslaviti posljednju godinu prije svoje punoljetnosti. Ovogodišnje “exodus izdanje” festivala donosi preko 30 glazbenih gostiju, četiri dana glazbe na četiri pozornice, besplatno kampiranje, niz zanimljivih radionica, dućan ploča, bazzar i još mnogo toga.

Osim predivne nove lokacije, plaža Martinska kod Šibenika, Seasplash festival će po prvi put u svojoj 17-godišnjoj povijesti biti otvoren posebnim koncertom i to na jednoj od najljepših pozornica Jadrana – Tvrđavi sv. Mihovil u Šibeniku. Tako će u srijedu, 17. srpnja 2019., na Tvrđavi nastupiti sjajni glazbenici koje predvodi New York Ska-Jazz Ensemble, uz Brain Hoidays i Bass Culture Sound System.

Pridružite se: Koncert otvorenja – 17th Seasplash Festival – Opening Concert [17.7.2019.] // 17. Seasplash Festival [18. – 21.7.2019.]

Ulaznice potražite na: seasplash-festival.com/festival/tickets

sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2