Baner

Uz Markus Schulza, na Legendary festivalu 26.04. plešeš uz...

Srijeda, 10 Travanj 2019

Jesu li te ljudi već tu i tamo nazvali legendom? To znači da si njima nezaboravan, drugačiji, velik iz ovog ili onog razloga i da te cijene. To znači da nešto radiš dobro.


Nakon što smo na prethodnom izdanju Legendary festivala plesali uz Paula Van Dyka, novo izdanje maše trance zastavama uz Markusa Schulza. Detalje Markusove priče slobodno istraži ovdje, a uskoro ti spremamo i dugi iscrpni intervju s gospodinom Schulzom. No, do tada ćemo baciti pokoje slovo i sintaksu o ostalim umjetnicima koje ćeš imati prilike čuti na Legendary festivalu, a s nama su: Alex M.O.R.P.H., Woody van Eyden, Davey Asprey, Corti Organ i Pascal Sander.Alex M.O.R.P.H. je jedan Alexander. Gospodin Mieling zaplakao je svoj prvi plač na Badnjak 1975. u Njemačkoj, a trance scena voli ga i poznaje od 1996. od izlaska debitantskog singla "Paysages" sa Seelenlandschaften labela. 2007. započeo je kolaboraciju s našim prethodnim Legendary gostom Paulom Van Dykom i traka na Paulovom albumu rezultira potpisivanjem za Vandit na kojem nastaje i Alexov album "Purple Audio". 2009. prvi puta upada u DJ Magovu top stotku, a dvije godine kasnije nastaje i prvi video spot "An Angel's Love" za Armada Music, na čijem labelu 2012. se rađa i drugi album "Prime Mover". Pred rajskim vratima trancea nastao je i radio show HeavensGate s Woodyjem van Eydenom koji kroz 50 zemalja doseže 10 milijuna slušatelja.Radijski i set kolega mu Woody svestrani je renesansni osobenjak. Ovaj nizozemski DJ, producent, radio voditelj, vlasnik labela i menadžer živi i radi u NJemačkoj od 1986., a široj publici postaje poznat u 90-ima kroz glazbene videe i singlove  "Fiesta in Mallorca", "Time: Now", "Get Ready", "Ubap" kao član Sequential One i re-flex skupina kao i moderator segmenata za "Club Rotation" na VIVA TV programu.Kao menadžer vlastite agencije Music & Artist Agency, osnovane 1992. pomogao je karijere sada dobro poznatih sjajnih elektroničkih glazbenika kao što su  ATB , Alex MORPH , Rank 1, Chriss Ortega i Oscar de la Fuente, a 2010. stvorio je i himnu za Nature One festival nazva "The Flag Keeps Flying". Dva labela, Clubbgroove Records i Bo-Town Records, trenutno su inaktivna no glazba se i dalje rađa s njegova aktivnog Trancelabel Fenology Recordsa.Trance novopridošlica koje je eksplodirala u preteklih nekoliko godina jest Davey Asprey, u Walsallu rođeni momak koji je svoj rad već povezao s label gigantima kao što su Armada Music. A State Of Trance, Coldharbour Recordings, Future Sound Of Egypt [FSOE]. AVA. Black Hole Recordings i Monster Tunes.S već desetljećem gaža po čitavoj Velikoj Britaniji Davey je pažnju svjetskog uha privukao 2016. golemim hitom "The Rapture"sa FSOE, s kojim je ujedno sjeo na Beatportovu listu bestsellera godine, da bi sljedeće "Fallout" izdanje postalo jedno od najdražih traka Armina van Buurena, a 2017. ovaj mladi glazbenik ugrabio si je i Best Newcomer TrancePodium 2017 nagradu.Corti Organ jest hrvatsko-njemačka progressive, trance, techno house fuzija

Iz aliasa skriveni Niko i Daniel već su ostavili svoj trag na labelima Armada (NL), Vandit Records (DE), Outburst Records (UK) i Fenology Records (DE). Omađijani utjecajem trance uspona 90-ih, gospoda su krenula istraživati dalje i svoje mjesto pod zvučnikom našla na slivu trance atmosfere, čvrstih linija techna i fleksibilne topline housea pa 2010. nastaju i prve produkcije pod Corti Organ imenom slijedeći linije progressive trancea, electra i više techno pristupa, a 2012 označila je prekretnicu pridruživanjem HeavensGate-u gdje su postali mjesečni rezidenti showa na Afterhours.fm.Pascal Sander nosi tipičnu priču glazbene ljubavi od malih nogu koja je rezultirala otkrivanjem lokalne underground scene i vezanjem na techno i house. Od organizacije  skrivenih zakrabuljenih raveova, preko nastupa u intimnim klubovima put je vodio do rezidencije na današnjoj umjetničkoj poveznici Legendary festivala - HeavensGate Deep. Lansirao je event koncept Canvas u duo Sander& Block suradnji, a uslijedilo je i mjesto na Feeling Ibiza kompilacijama, mjesto u top 20 techno traka kao i izdanja za Baroque, Cosmopolitan Flavour i Milk Box Music.Pa tako po svoje upade za ovu technom ispresijecanu trance legendarnost skoči na Entrio ovdje. Najbolje legendarne stvari odvijaju skrivene duboko u utrobi grada. Idi pa vidi, dođi i pleši. Vidimo se na flooru Boogaloo-a!

Uz Markus Schulza, na Legendary festivalu 26.04. plešeš uz...