Skip to main content
  • 24.04.2018.

Andrea Ljekaj položio ispit u izazovu karijere. Remixirao Josipu Lisac!

Što se dogodi kada snage udruže glazbena diva, electro-jazz remek djelo i Berlin?

Piše: 

Krajem prošle godine grupa Chui izbacila je hvalevrijedan album 'Chui Ovu Glazbu', koji su odradili u suradnji sa Jazz orkestrom HRT-a. Vrhunska fuzija jazza, rocka i elektronike nagrađena je i onom najvrijednijom glazbenom nagradom, Porinom.

Album je posebito upao mnogim kritičarima u oči zbog suradnje za hrvatskom glazbenom divom, Josipom Lisac. Njen veličanstveni glas poslužio je Chuievcima za pjesmu 'Tebi Putujem'.

Kada se već na prvu pomislilo da se spojilo nespojivo, onda se za sljedeću priliku pak otišlo i korak dalje. 'Tebi Putujem' sjela je u old timera i krenula put Berlina. A koga je tamo našla pitate se? Njega mladoga i perspektivnoga koji je dobio veliku čast, ali isto tako i izazov. Moglo bi se reći da je izašao iz svoje comfort zone i uletio u priliku koju nije htio propustiti da se dokaže kako pod svojim prstima ima moć i znanje ionako odličnu pjesmu, dodatno začiniti i pretvoriti u club friendly. Andrea Ljekaj zna i može!

Nije da se svaki dan remixira kombinacija ovakvog tipa, koju ipak čini grandiozna umjetnica, a to potvrđuje i sam Andrea izjavom: "Raditi na remixu pjesme 'Tebi Putujem' za mene je bilo jedno izazovno putovanje puno zadovoljstva, a ujedno i jedan od dražih projekata protekle godine. Počašćen sam time što sam osoba koju je bend odabrao za suradnju i što sam mogao raditi s vokalom Josipe Lisac. Još jedna draga suradnja s Chuievcima"
.

Odlično putovanje ovog izdanja završava Hrvoje Slebur, hrvatski fotograf koji je složio cover za remix, čijom prilikom koristi vlastite fotografije uslikane u Španjolskoj.

Otputujte i vi tamo negdje gdje vas zvuk nosi preko linka za kupnju OVDJE.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2