Skip to main content
  • 5.11.2023.

Chat GPT za DJ-eve je stigao! DJ.studio uz pomoć umjetne inteligencije odrađuje mix

Umjetna inteligencija se sve više spaja s glazbom

Piše: 


Ljetos je predstavljena prva inačica, a nedavno na Amsterdam Eventu druga inačica DAW programa DJ.Studio koji uz pomoć umjetne inteligencije omogućava stvaranje DJ mikseva u svega nekoliko klikova.

DJ.Studio se može sinkronizirati i s drugim DJ programima poput Rekordboxa, Virtual Studia i Serata, tako da se već stvorene playliste, biblioteke i kolekcije iz tih programa mogu samo drag ‘n’ dropat, a omogućena je i integracija sa Spotifyjem i YouTubeom.

Redoslijed traka možete sami složiti ili pustiti umjetnoj inteligenciji da poreda pjesme po BPM-u i ključu kako bi automatski stvorio miks koristeći tzv. harmonijsku inteligenciju. Nakon što se miks generira, svaki od prijelaza se može još manualno pregledati i srediti po želji – bilo da se skrati vrijeme trajanja prijelaza, efekti, filteri, EQ…

Završetkom miksanja, finalni produkt se može ili direktno uploadati na glazbene streaming platforme, prebaciti u druge DJ programe ili pokrenuti u Abeltonu.

Nizozemski DJ Laidback Luke je na Amsterdam Dance Eventu u sklopu jedne radionice je otkrio kako on koristi DJ.Studio za stvaranje svog tjednog radijskog showa i da mu je umjetna inteligencija pomogla da ga dovrši značajno brže.

Demo verziju programa možete probati online klikom ovdje.

sonic desktop
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.