Skip to main content
  • alt
  • 5.06.2014.

Live album Plastikmana

Richie Hawtin je jučer, 4. lipnja, na svoj 44. rođendan obznanio kako mu uskoro izlazi novi album pod aliasem Plastikman, “EX”.

 
“EX” je prvi Hawtinov album pod aliasem Plastikmana od 2003. godine kada je objavio “Closer”, a sam album donosi sedam traka koje su snimljene uživo tijekom njegova nastupa u Guggenheimovu muzeju gdje je nastupio u sklopu modne revije belgijskog modnog dizajnera Rafa Simonsa.
{youtube}WPJvkJHK22w{/youtube}
 
“Glazba je prozašla iz mene posve bez napora jer sam bio veoma nadahnut činjenicom da sviram u predivnome arhitektonskom prostoru poznatijem po umjetnosti negoli po glazbi. Mjesto mi je omogućilo i da se udaljim od plesnog podija dajući mi neizmjernu količinu stvaralačke slobode u istraživanju zvukovnih ideja koje sam imao”, otkrio je Hawtin nastavivši kako su mediji poput  glazbe, arhitekture, slikarstva i kiparstva stvorene da žive zajedno.
{youtube}fsq4DJHulcI{/youtube}
 
“EX” izlazi u digitalnome obliku 10. lipnja na labelu Mute što je točno dva dana prije negoli će Hawtin odsvirati jedini Plastikmanov live i to na barcelonskome Sonaru. Vinilno, CD i limitirano izdanje sa SubPacom, o kojem smo već pisali, izlazi 14. lipnja.
 
 
Popis traka:
01. EXposed
02. EXtend
03. EXpand
04. EXtrude
05. EXplore
06. EXpire
07. EXhale
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2