Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Skip to main content

Novo izdanje albuma -The World You Live In- projekta TeHÔM na kazeti

,,Zatvorite oči i shvatite kako postajete samo apstraktna konstrukcija izbrušena od svjetla i sjene.''

Piše: 

TeHÔM je bio prvi hrvatski audio-vizualni glazbeni projekt mračnog ambijenta svog vremena i jedan od glavnih oslonaca i protagonista u sofisticiranom eksperimentalnom žanru ambijenta.

Iza imena se krije Miljenko Rajaković poznatiji kao Dj Mary, jedini preostali član grupe koju je nastavio i reaktivirao nakon smrti prijatelja i osnivača projekta Siniše Očuršćaka 1997. godine.

Ove je godine ruska izdavačka kuća COD predstavila posebno izdanje albuma ''The World You Live in'' u formatu kazete u kartonskoj kutiji s razglednicom i izvezenom oznakom. Također je objavljen na CD albumu grčke izdavačke kuće Zazen Sounds.

Predstavlja povijesni dokument nastupa uživo snimljenog tijekom večeri Mist Crossing Division zajedno s Phurpom u Kulturnom centru “Bum Fabrika” u Moskvi. Neke se pjesme izvode po prvi put, poput rituala droninga ''Jaldabaoth'' i ''Tardema'' s kultnog drugog albuma TeHÔM-a "Theriomorphic Spirits".

,,Riječ je o potrazi za mirom u sebi gradeći alkemiju oblika i samog zvuka, bez magije verbalnih komponenti u samo jednom odjeku svemira u njegovim vibracijama, ritmovima i vrevi čestica. Zatvorite oči i shvatite kako postajete samo apstraktna konstrukcija izbrušena od svjetla i sjene.''

brejcha 1
U režiji Shahbano Farid, najnoviji film Resident Advisora nudi uvid u DIY korijene kulture noćnog života u Pakistanu.
sonus 1
U režiji Shahbano Farid, najnoviji film Resident Advisora nudi uvid u DIY korijene kulture noćnog života u Pakistanu.
brejcha 2