Skip to main content
  • 14.06.2023.

Riječka Crkva spremna je za posljednji vikend sezone

Nakon duge sezone ispunjene brojnim kvalitetnim klupskim večerima i atraktivnim gostovanjima, vrijeme je za predah

Piše: 


U petak 16. lipnja, mlade snage riječkog hard techno pokreta MENTAL u Crkvi ugošćuju kolege iz Bosne i Hercegovine sa najglasnijom istovrsnom pričom – BLEND. Posljednji ovosezonski hard techno party će tako začiniti domaćini KA OZ i DJD te gostujući DJ-evi SATIRA, DEEDA i PANOPTICON.

SATIRA je banjalučka DJ-ica s velikom strasti prema techno sceni, a svoje mjesto je našla u zvukovima hard industrial techna kojeg dijeli na plesnim podijima sa partijanerima. DEEDA stiže iz mjesta nedaleko od Banja Luke gdje je započeo svoju priču svirajući na underground raveovima i eventovima. Nije mu trebalo dugo da stvori prepoznatljivost svojim unikatnim stilom i velikom ljubavi za UK acid kroz koji spaja elemente techna, acida i drugih podžanrova s visokim intenzitetom.

PANOPTICON se “navukao” na elektroničku glazbu još u ranoj dobi kada je istraživao kompletan spektar elektronike. Njegov prepoznatljiv zvuk dolazi iz spoja hard techno beatova s euforičnim trance melodijama.

FB EVENT: MENTAL x BLEND @Crkva, Rijeka

Posljednjeg dana sezone, riječka Crkva organizira boat party kao uvertiru u closing party. Boat party isplovljava ove subote 17. lipnja u 17 i 30 s otoka Krka, a za kormilom su Life4Funk, Kell Klesinger, DJ Sassha i Senkić.

Life4Funk je svoju karijeru započeo s 14 godina u lokalnim klubovima i na lokalnoj radijskoj stanici. Nakon nastupa diljem regije i 20 godina duge karijere, posljednjih godina je alfa i omega riječke Crkve. Kell Klesinger rođen je u Njemačkoj no s 10 godina se preselio u Hrvatsku gdje se upoznavao s glazbom i naposljetku smjestio između housea i techna.

S Krka na boat party stiže Saša Pavlešić poznatiji kao DJ Sassha. Predstavnik je BeatPoint festivala, a kad nije za miksetom, vješto hvata fotografije. Još jedan žitelj otoka Krka koji je vješt za miksetom je Senkić, rezident BeatPoint Festivala poznat po svojim mješavinama housea i techna.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: CRKVA BOAT PARTY w/ Life4Funk, Kell Klesinger, DJ Sassha & Senkić

Kada se boat party vrati u luku, closing party se seli unutar zidova riječke Crkve s Tech Ruleom, Matt R.-om,Lab Mouseom i Eneixom za miksetom.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

Tech Rule se prije deset godina u Labinu upisao u DJ radionicu gdje se susreo s gramofonima i mikserom. Svaki slobodan trenutak i priliku koristio je u radionici za vježbanje zanata, a da se sav trud isplatio – potvrdio je deset godina poslije kada je upravo u Labinu proslavio svoju jubilarnu obljetnicu DJ karijere. Lab Mouse je dugogodišnji predstavnik BeatPoint Festivala za kojeg žanrovske granice ne postoje.

Matt R svoju je karijeru započeo sa lakšim ritmovima, no uvijek ga je privlačio mračni i sirovi zvuk undergrounda. Nakon traženja svog zvuka i eksperimentiranja, pronašao se u starom brzom technu. ENEIX je član Outside Connectiona, koji se iz uloge partijanera u ulogu DJ-a prebacio 2019. Poznat je po svom energičnom, mračnom hard techno zvuku.

FB EVENT: Crkva Season Closing

brejcha 2
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.