Skip to main content
  • 13.05.2018.

Sa slavonskih polja u Novi Val stiže jahač techno zvuka Gotex

Novi Val brzo se proširio kao hvalevrijedan projekt jer uz besplatnu promociju pomaže mladim, neafirmiranim imena da izađu na svjetlo domaće scene.

Piše: 

Nastavljamo sa predstavljanjem mladih DJ-a koji zaslužuju dio vašeg vremena. Dok su njihove zadaće red, rad i disciplina kako bi svoj profil glazbenika kvalitetno oformili, naša zadaća je da vama, publici, ispričamo komadiće njihove priče i spojimo u domaću elektroničku glazbu.

Za danas vjetar u leđa dajemo mladiću imena Ivan Gogić. A već i on sam svom životu dao je vjetar u leđa kada se prvi put upoznao sa elektroničkom glazbom. Dobra stara poznata priča, ljubav na prvi pogled. Zaiskrilo je na njivom prvom susretu i Ivanu se odmah pali lampica kako je ta cijelina elektroničke glazbe odličan dodatak na njegovu mladost.

Kakav bi to bio život bez glazba? Taj medij kojega sačinjava jedinstvena sposobnost da preobrazi osobu neovisno o njenim mislima te transportita na mjesta koja ne sadržavaju presude, sumnje i strahove. Prvi pravi ulazak u glazbeni svijet za Ivana se događa u 16.-oj godini. Pohađanjem satova akustične gitare njegov ulazak u svijet koji će mu oblikovati socijalnu i fizičku okolinu započinje.

Stavlja sebi ime Gotex, sjeda u stolac i upuša se u produkcijske vode. Želio je sam stvoriti vlastitu priču, umjesto da se nadoveže na jednu već poznatu. Vezanje za jedan stil Gotexa ne zadovoljava, već čvrsto odlučuje kako će u tom mnoštvu stilova pronaći onaj svoj. Sve što dotakne, sve što primi u ruke mora biti drugačije. Zna da ključni faktori originalnost i jedinstvenost i to je ono čemu teži.

Škicnuli smo mu na SoundCloud profil i tamo zatekli oko desetak vlastitih uradaka. Njegov moto da nastoji biti izvan svih okvira osjeti se na slušanje traka poput 'Interspace', 'Sound of Acid', 'Metro' ili 'Energy'.

Jednako kao i produkcije brzo se primio i DJinga te se predstavlja kroz brojne evente na slavonskoj underground sceni. Gotexa možete upoznati i preko raznih projekata s ciljem promicanja underground zvuka. Od domaćeg techNOVAtion-a i Partijaševo, ove godine odlučio je pokrenuti i vlastiti projekt Equalized. Njegov najveći ponos u samome startu pokazuje zube i predstavlja publici samu srž elektroničke glazbe, od groovey i disco ritmova do melodičnog house-a, mračnog techno house-a i underground techno zvuka.

Kada ne svira na festivalima poput Fresh Air Party ili Prvomajski festival na Strmcu, Gotex u svoja četiri zida radi na mixevima koje uredno izbacuje na mjesečnoj bazi. Cijeni zvukove Gage, Matt Sassaria, The Yellowheadsa, Anotr, Jay Lumena te mnogih drugih. Ali to možete i sami doživjeti bacite li se na preslušavanje:

Znate sada da kako je i Novi Val ovdje zbog vas, tako je i Gotex, mladić koji ovdje isto tako ima misiju da odašilje frenkvecije koje sve nas spajaju, da dijeli emocije sa svima vama i dalje ispisuje stranice života zaljubljen u ples i glazbu.

Ivana aka Gotex tako je najnoviji član Novog Vala gdje se pridružuje, Blaysu, Markayu i Outer Frames.

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk