Skip to main content
  • 11.01.2019.

U požaru potpuno izgorio party prostor bivše šibenske vojarne

Jučer oko 12.30 u Šibeniku je planuo popularni "Hangar" u bivšoj vojarni Bribirskih knezova tj. mjesto na kojem su se održavali rock koncerti Kulturaljke i techno partiji Projecta Vojarna.

Piše: 


Iako su vatrogasci munjevito izašli na teren, Hangaru nije bilo spasa prenosi Sibenik.in. Zgrada je dugo vremena bila zapuštena i devastirana, te su je ekipe iz šibenskih udruga počistile i napravile odlično mjesto za svirke. Bivše zapuštene vojarne se kroz koncertnu i party scenu revitaliziraju i na taj način se pokušava dignuti kulturna scena u Dalmaciji.

Pronašli smo zanimljiv podatak – slučajnost ili poveznica – sa vojarnom u Sinju. Naime, i tamo su udruge revitalizirale prostor bivše vojarne Ivaniša Nelipića te su radili nezaboravne koncerte i partye.

No, i ta vojarna je izgorjela u požaru koji se dogodio baš prošle godine u slično vrijeme. Za sada nema dokaza da su ovi događaji povezani, no ako malo dublje uđemo u priču obe vojarne su podigle glazbenu i kulturnu ponudu svoga grada te dale mladima jedan odličan prostor za zabavu. Onome kome bi ovi prostori mogli smetati su svakako noćni klubovi u Sinju ili Šibeniku, a da li se netko od njih igrao vatre ostaje nadležnima da istraže.

Teško je moguće i sasvim nevjerovatno da su u oba incidenta izgorjeli oživljeni prostori vojarni namijenjeni mladima sasvim slučajno. No, šibenska scena koja zadnjih 12-15 mjeseci diše zajedničkim plućima iz ovoga će izaći još snažnija i vjerujemo da ovako ujedinjeni mogu napraviti peticiju za spas i renoviranje prostora koji im je obogatio noćni život.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2