Skip to main content
  • 10.04.2019.

Uz Markus Schulza, na Legendary festivalu 26.04. plešeš uz…

Jesu li te ljudi već tu i tamo nazvali legendom? To znači da si njima nezaboravan, drugačiji, velik iz ovog ili onog razloga i da te cijene. To znači da nešto radiš dobro.

Piše: 


Nakon što smo na prethodnom izdanju Legendary festivala plesali uz Paula Van Dyka, novo izdanje maše trance zastavama uz Markusa Schulza. Detalje Markusove priče slobodno istraži ovdje, a uskoro ti spremamo i dugi iscrpni intervju s gospodinom Schulzom. No, do tada ćemo baciti pokoje slovo i sintaksu o ostalim umjetnicima koje ćeš imati prilike čuti na Legendary festivalu, a s nama su: Alex M.O.R.P.H., Woody van Eyden, Davey Asprey, Corti Organ i Pascal Sander.

Alex M.O.R.P.H. je jedan Alexander. Gospodin Mieling zaplakao je svoj prvi plač na Badnjak 1975. u Njemačkoj, a trance scena voli ga i poznaje od 1996. od izlaska debitantskog singla "Paysages" sa Seelenlandschaften labela. 2007. započeo je kolaboraciju s našim prethodnim Legendary gostom Paulom Van Dykom i traka na Paulovom albumu rezultira potpisivanjem za Vandit na kojem nastaje i Alexov album "Purple Audio". 2009. prvi puta upada u DJ Magovu top stotku, a dvije godine kasnije nastaje i prvi video spot "An Angel's Love" za Armada Music, na čijem labelu 2012. se rađa i drugi album "Prime Mover". Pred rajskim vratima trancea nastao je i radio show HeavensGate s Woodyjem van Eydenom koji kroz 50 zemalja doseže 10 milijuna slušatelja.

Radijski i set kolega mu Woody svestrani je renesansni osobenjak. Ovaj nizozemski DJ, producent, radio voditelj, vlasnik labela i menadžer živi i radi u NJemačkoj od 1986., a široj publici postaje poznat u 90-ima kroz glazbene videe i singlove  "Fiesta in Mallorca", "Time: Now", "Get Ready", "Ubap" kao član Sequential One i re-flex skupina kao i moderator segmenata za "Club Rotation" na VIVA TV programu.

Kao menadžer vlastite agencije Music & Artist Agency, osnovane 1992. pomogao je karijere sada dobro poznatih sjajnih elektroničkih glazbenika kao što su  ATB , Alex MORPH , Rank 1, Chriss Ortega i Oscar de la Fuente, a 2010. stvorio je i himnu za Nature One festival nazva "The Flag Keeps Flying". Dva labela, Clubbgroove Records i Bo-Town Records, trenutno su inaktivna no glazba se i dalje rađa s njegova aktivnog Trancelabel Fenology Recordsa.

Trance novopridošlica koje je eksplodirala u preteklih nekoliko godina jest Davey Asprey, u Walsallu rođeni momak koji je svoj rad već povezao s label gigantima kao što su Armada Music. A State Of Trance, Coldharbour Recordings, Future Sound Of Egypt [FSOE]. AVA. Black Hole Recordings i Monster Tunes.

S već desetljećem gaža po čitavoj Velikoj Britaniji Davey je pažnju svjetskog uha privukao 2016. golemim hitom "The Rapture"sa FSOE, s kojim je ujedno sjeo na Beatportovu listu bestsellera godine, da bi sljedeće "Fallout" izdanje postalo jedno od najdražih traka Armina van Buurena, a 2017. ovaj mladi glazbenik ugrabio si je i Best Newcomer TrancePodium 2017 nagradu.

Corti Organ jest hrvatsko-njemačka progressive, trance, techno house fuzija

Iz aliasa skriveni Niko i Daniel već su ostavili svoj trag na labelima Armada (NL), Vandit Records (DE), Outburst Records (UK) i Fenology Records (DE). Omađijani utjecajem trance uspona 90-ih, gospoda su krenula istraživati dalje i svoje mjesto pod zvučnikom našla na slivu trance atmosfere, čvrstih linija techna i fleksibilne topline housea pa 2010. nastaju i prve produkcije pod Corti Organ imenom slijedeći linije progressive trancea, electra i više techno pristupa, a 2012 označila je prekretnicu pridruživanjem HeavensGate-u gdje su postali mjesečni rezidenti showa na Afterhours.fm.

Pascal Sander nosi tipičnu priču glazbene ljubavi od malih nogu koja je rezultirala otkrivanjem lokalne underground scene i vezanjem na techno i house. Od organizacije  skrivenih zakrabuljenih raveova, preko nastupa u intimnim klubovima put je vodio do rezidencije na današnjoj umjetničkoj poveznici Legendary festivala – HeavensGate Deep. Lansirao je event koncept Canvas u duo Sander& Block suradnji, a uslijedilo je i mjesto na Feeling Ibiza kompilacijama, mjesto u top 20 techno traka kao i izdanja za Baroque, Cosmopolitan Flavour i Milk Box Music.

Pa tako po svoje upade za ovu technom ispresijecanu trance legendarnost skoči na Entrio ovdje. Najbolje legendarne stvari odvijaju skrivene duboko u utrobi grada. Idi pa vidi, dođi i pleši. Vidimo se na flooru Boogaloo-a!

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk