Skip to main content
  • 22.08.2018.

Najveća domaća i regionalna bass imena na 11. Outlook festivalu

Tvoj Outlook na život određuje i njegovu kvalitetu. Outlook je pogled, pregled, presjek, točka gledišta s koje se sve ono unutra uvrće i prevrće. On je način na koji tumačiš stvarnost i sasvim je tvoj da ga biraš i oblikuješ po želji.

Piše: 


Pa kada biraš tko ćeš biti malo je tako zaista dobrih stvari u ontologiji postojanja kao biti plesač. Pa kada već jesi, dođi u Pulu u stoljetno kamenje tvrđe Punta Christo na magiju 11. Outlook festivala gdje te čeka najbolje od bass, d’n’b, dub, reggae, grime, hip-hop, jungle i dubstep glazbenih žanrova koji liju iz najjačih svjetskih razglasa od 6. do 9. rujna 2018.

Kao i svaki puta do sada oblikovanje tvog plesnog Outlooka započinje dan ranije u kosturu amfiteatra pulske Arene, a za one bez mora nemirne čeka te i 54 isplovljavanja party brodova u prostranstva pulske pučine. Na cijeli prgram oko svrneš ovdje, a mi smo dans tu da ti predstavimo na Balkanu rođena srca i ruke koji tresu Pulu početkom rujna, pa se na bine penju Egoless, Filip Motovunski, Roots In Session, Brain Holidays, Dub Diggerz, Billain, 207, Koolade, Diyala & Yesh, Anja G & Dr. Obi, Sheco, Brada Selecta, Double B i Kick Kong.

Ulaznice za koncert otvorenja 11. Outlook festivala

Najvećim ostvarenjem umjetnika u bilo kojem žanru smatrao bi disipaciju ega, otapanje osobnosti u korist svoje umjetnosti – ovo bi sugerirao odabrani alias Egolessa, zagrebačkog dub i dubstep producenta i multiinstrumentalista i dijela prestižne obitelji Deep Medi, izdavačke kuće iza koje stoji legendarni producent Mala.

Filip Motovunski ti je uspješan dnb/hip-hop/jungle DJ i producent s preko 500 gigova pod pojasom, a s izdanjem za Bad Taste Rec u okviru Check Out The Vibe EP-a se našao i u studiju BBC Radio 1, gdje je zasvirala jedna od četiri trake s EP-a, Totem Hunt.

Iz Ljubljane, od susjeda posuđeni, stižu sjajni DJ Pier i DJ Fu koji zajedno djeluju kao Roots In Session krećući se kroz Reggae, Roots, Dub, Dancehall, Dubstep, Drum&Bass koji deru scenom od 1996.

Brain Holidays u punom sastavu čini 9 članova – Marko Gaćina, Tea Anzulović, Tena Starčević, Domagoj Tafra, Tomislav Skoblar, Borna Puente, Ivan Perković, Vanja Ileković i Magda Mas – koje spaja ljubav prema rootsu i reggaeu i Zagrebačka scena.

Dub Diggerz još su jedan ljubljanski duo koji čine Marko Divjak i Daniel Grintal a ljubav ide prema Dubstep, Dubwise, Grime i Bass glazbi, dok iz Sarajeva na bine uvozimo BIllaina, punim imenom Adis Kutkut koji voli distorzije, bass, bubnjeve, neurofunk dnb i eksperimentalni zvučni dizajn.

U svom rodnom gradu za Outlook svira i 207, koji živi za dubstep i bass, dok te Zagrepčanin Marko Šašek aka Koolade pokreće uz Hip-Hop, Beats, Future, Funk, Soul, Jazz, Electronic i Trap.

Diyala je najbolja underground MC/vokalistica s ovih prostora Diyala koja iza sebe ima dva albuma „Rapstract“ i „D.I.Y.“, a Yesh pušta glazbu za dušu i libido na opnama drum'n'bass, grimea, housea i techna, dok ga loviš kao DJ-a, menadžera labela, promotra i radio voditelja.

Stiže i kombinacija Dr. Obi i Anja G.  Dr. Obi član je grupe Bamwise i poznati hrvatski inženjer zvuka, a Anja G, mlada i nadolazeća pjevačica iz Zagreba, a zajedno u istraživanju svih aspekata reggaea djeluju friško od 2017.

Sheco je dio Seasplash tima, a vlastitom produkcijom postiže sve veće uspjehe i roka bok uz bok s vrhunskim glazbenim producentima na posljednjem Ariesovom dugosvirajućem albumu “Jungle Style”.

Jedan pulski Marin jest Brada Selecta koji se najbolje osjeća kada zvučnici trešte Reggae i Dancehall, a Kick Kong je sjajan DJ i scratch virtuoz koji u svojim setovima njeguje oldschool zvuk – jungle, dnb i hip hop u kombinaciji s novom bass glazbom. Predstavnik je Outworld organizacije, promoter Extra Bass pokreta i novosadske scene na Outlook festivalu.

Ako upade u džepu još nemaš, regionalne festivalske upade osjeti se slobodnim uloviti na Entrio sistemu ovdje. Beogradski duo Roll the Drums kojeg čine Džonidža & MC Don Dada na Outlook donose zvuk s naglaskom na liquid drum and bass koji varira od jazzy melodija do tvrđih beatova. Seasplash i Barabadub Sound System ozvučit će i jendu od najvećih pozornica Outlook festivala – The Stables pozornicu na samoj tvrđavi. Raspored svih pozornica možete naći na ovom linku.

Regionalne festivalske ulaznice koje vrijede za četiri festivalska dana i noći na tvrđavi Puna Christo (ne uključujući koncert otvorenja) mogu se pronaći ovdje, te putem Entrio sistema i na Entrio prodajnim mjestima. Koja god da ti je dijagnoza lijek za sve je slana voda, glazba i ljubav!

Ove godine novost je i suradnja festivala s Mastercardom. Tako će Mastercard kao partner festivala svim korisnicima Mastercard® i Maestro® kartica osigurati brojne pogodnosti. Beskontaktne i standardne Mastercard i Maestro kartice su službeno sredstvo plaćanja na festivalu te ih se može koristiti za kupnju hrane i pića na festivalskim lokacijama umjesto festivalske kartice. Korisnici ovih kartica pri kupnji hrane i pića ostvaruju 10% popusta, a isti popust se ostvaruje i pri kupnji promotivnih proizvoda Mastercard i Maestro karticama.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk