Skip to main content
  • 23.03.2018.

Techno heroji s Exita dolaze na Sea Star Festival

Prošlogodišnje izdanje Nautilus Arene, impresivne pozornice Sea Star festivala, dupko punom držali su regionalni techno majstori, ali ove godine uz njih stiže i furiozna postava s jedne od najvažnijih svjetskih elektronskih scena – Exitove Dance Arene!

Piše: 


Duh ove mitske pozornice, u kombinaciji s morskim ugođajem Sea Stara, materijalizirat će se u subotu 26. svibnja u brutalnoj techno noći koja će publiku držati na nogama do ranih jutarnjih sati. U magičnu Stella Maris lagunu stižu moćni techno heroji – britanski techno lord Luke Slater, lider nove pariške scene François X i berlinski virtuoz Tommy Four Seven! Podršku ovom ubitačnom triju dat će aktualni regionalni no. 1 DJ Jock, ali i poznati slovenski producent Ian F te zagrebačka vedeta Ivan Komlinović, čiji će setovi 26. svibnja u Umagu, pokrenuti ljetnu festivalsku party sezonu!
{youtube}cjpkAz-H4-0{/youtube}

Luke Slater rijetki je fenomen elektronike koji je pomogao definirati i redefinirati techno žanr kroz nekoliko desetljeća od početka svog rada u 90-ima. Na jakom berlinskom Ostgut Ton labelu i vlastitoj etiketi Mote-Evolver objavljivao je pod raznim pseudonimima izdanja koja su redom dobivala kritička priznanja, a karijeru su mu posebno obilježila ključna četiri albuma koja je izbacio kao Planetary Assault Systems. Ona su ga predstavila kao utjecajnog majstora dinamičnog i futurističkog techna. Nakon više od dvadeset godina karijere ovaj techno gigant jednako je relevantan i uzbudljiv kao prvog dana.
{youtube}vk_NcZDFxUc{/youtube}

François X jedan je od ključnih protagonista pariške techno scene i vodeći je rezident čuvenog kluba Concrete, dok se regularno pojavljuje i u berlinskom Berghainu te londonskom Fabricu. Strastveni je glazbeni fanatik s bogatim znanjem različitih stilova, od afričkih korijena do hladnijih, europskih stvari. Na prvim izdanjima radio je s čuvenim DJ Deepom te se ubrzo umrežio i s drugim vrhunskim imenima kao što je Marcel Dettmann koji mu je traku „Rising“ uvrstio i na miks izdanje „Fabric 77“. Setovi pa i debitantski album „Irregular Passion“ kojeg je konačno izdao krajem prošle godine, vrve podjednako euforijom i melankolijom. Njegov prošlogodišnji b2b set s Antigoneom na Exitovoj Dance Areni publika je proglašavala jednim od najboljih lane!
{youtube}63BxioXclXw{/youtube}

Britanski producent s berlinskom adresom Tommy Four Seven etablirao se kao vodeće ime današnje techno scene. Visoko pozicioniran na etiketi CLR Chrisa Liebinga koji ga izuzetno cijeni, i sam je vlasnik sve popularnije izdavačke kuće 47 na kojoj gura talente u nastajanju. Reputaciju je stekao svojim izrazito sirovim i divljim technom, no ovaj techno wunderkind s okom za vizualni aspekt nastupa zapravo je veliki glazbeni istraživač koji radeći novu glazbu uvijek iznova pokušava nadmašiti samog sebe i otkrivati novi zvuk. Njegov rafinirani stil klizi po pultovima vodećih svjetskih klubova, a u društvu suradnika nalaze mu se Regis, Robert Hood, Perc i mnogi drugi.
{youtube}pv5kRUVGeJI{/youtube}

Splićanin DJ Jock već je prvim izdanjima privukao pažnju svjetske scene. Ovaj proslavljeni techno talent, proglašavan i za najboljeg regionalnog DJ-a, može se pohvaliti i da mu je demo među prvima vrtio upravo slavni Carl Cox na Ibizi, nakon čega ga je pozvao i da nastupi s njim, a njegov EP „Rax Love“ objavljen je na Carlovoj etiketi Intec Records. Velik uspjeh postigla mu je traka „Chicas“ koja se vrtila u razvikanim klubovima i na festivalima uključujući Exit, Tomorrowland, Awakenings, Space Ibiza i Electrobeach Festival. Osim na Sea Staru, Dj Jock će ove godine na Exitu dijeliti pozornicu s magovima Richiejem Hawtinom, Adamom Beyerom i Benom Clockom.
{youtube}fJI0Na2lXMI{/youtube}

Ian F. jedan je od vodećih slovenskih DJ-eva i producenata s više od deset godina karijere iza sebe. Nastupao je u rasprodanim klubovima diljem Europe pa tako i u berlinskom Club der Visionaere. Njegova izdanja mogu se naći na etiketama Colours Music, Jesus Loved You, Sleep Is Commercial, Traffica, Glorio Music, Sk Supreme Rec, Session DeLuxe, Helsat Rec.
{youtube}7O7xI4GUAQ8{/youtube}

Iz Zagreba u Umag stiže i svestrani Ivan Komlinović, jedan od bitnijih domaćih elektronskih imena koji je svojim beskompromisnim stilom obilježio procvat domaćeg techna 90-ih i ranih 2000-ih. Odbacivši nove tehnologije u DJ-iranju, osjeća se dobro isključivo u varijanti s pločama, gramofonima i analognim mikserom, kojima ubada u srž oldschool minimalističkog techna kombinirajući ga s electrom i tech-houseom u nastupima. Izdao je više od 40 izdanja na etiketama Escape, Omegaritam, Laus, Matrix, Work, Hard Play Hard, Decoded, Intec itd. Njegove stvari vrtili su velikani Laurent Garnier, Carl Cox i Trevor Rockcliffe.
{youtube}FZpc83IhTCQ{/youtube}

Drugo izdanje Sea Star Festivala od 24. do 27. svibnja osim jakog techno line upa predstavlja i neke od najvećih svjetskih i regionalnih glazbenih zvijezda. Impresivan popis čine svjetski elektronski carevi Paul van Dyk, Robin Schulz i najveći svjetski DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike. Stadionski synth pop duo Hurts dodatno je žestoko pojačanje koje će zatresti pozornicu u umaškom Stella Marisu, a uz njih će najluđi party održavati francuski electro rock duo Ofenbach, najfiniji londonski house Disciples, tvorci radijskih hitova Filatov & Karas te energična DJ-ica MATTN. Uz bok stranim zvijezdama na Sea Staru zasjat će i regionalni prvaci – Tram 11, Edo Maajka, Sajsi MC, Krešo Bengalka, Dječaci, Detour i Boris Štok.

FESTIVALSKE ULAZNICE UZ ČAK 50% POPUSTA JOŠ SAMO DANAS!
Svim novim i starim Sea Star fanovima omogućena je sjajna prilika kupiti festivalske ulaznice po svega 259 kn, što uključuje fantastičnih 50% popusta na finalnu cijenu. Rok za kupnju je produžen za 24 sata i kupiti se mogu još danas do kraja dana na svim prodajnim mjestima te online u sustavima Ticket Shop i Entrio. Osim festivalskih ulaznica u ponudi je VIP Gold ulaznica čija cijena od 749 kn ostaje nepromijenjena. U ponudi su i dvije vrste kampiranja s 4 zvjezdice, Premium po cijeni od 209 kn te Premium Plus po 249 kn. Exitova turistička agencija Exittrip.org nudi pakete koji sadrže ulaznice i brojne druge opcije za smještaj te prijevoz do Umaga gdje se festival održava od 24. do 27. svibnja. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na službenoj stranici festivala www.seastarfestival.com

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2