Brego - beatboxer s looping tehnikama u formi eklektičnog kolektiva All Stars Band

Nedjelja, 03 Studeni 2019

Tamo ispod zagrebačkih brega, na obali jednako tako posvojenom zamjenicom omotanog zagrebačkog "mora" stoji Aquarius koji će 15. studenog postati dom slavlja punoljetnosti tvoje Klubske Scene i gdje će sve postati više na More Than Clubbing eventu.


Pod Brege se spušta i Brego, 35-godišnji Filip Borelli susreo je prve publike vještinom na sceni u klubu Das Haus, kao član Beatbusters ekipe koja je posljednji poker godina pokrila hrvatske i internacionalne uši ritmom.Beatbox projekt Brego je započeo krajem prethodne godine i smjestio ga u rebra zagrebačkog Cab kluba, nastupajući uz glazbenicu Fen. Glasom stvoreni beat razlijevao se i Botaničarem, njemačkim Silbersaltz festivalom, u njemačkom Halleu kao gost iznenađenja i po beskonačnim privatnim partijima.Ono što Brego radi live je, sirovo i iskreno, stvoreno u trenutku, nepatvoreno i stvarni zapis inspirativne linije jer nastaju fuzije beatboxa i loopinga koje organski glas spajaju s elektroničkim kosturom te se snima u živo bez unaprijed nesmiljenih materijala i skladbe nastaju na licu mjesta. No. Filip je mnogo više od samog beatboxara.Interdisciplinarni je istraživač oduvijek zainteresiran za odnose i interakcije između svjetlosti, zvuka, pokreta i glazbe koji se glatko i bešavno snalazi u multimedijalnim poretcima suvremene umjetnosti, prateći auditorno kinetičkim skulpturama, interaktivnim instalacijama, performansima i eksperimentalnim filmovima koji odbijaju sjesti na skute ikojeg žanrovskog opredjeljenja.Kako to da se renesansna inklinacija svestranih ispoljava u Breginu radu? Jer ovo nije slučajni upad u audiovizualno već cjeloživotna strast čovjeka koji je diplomirao Nove Medije na akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu kao nadogradnju na ekonomskog iinformatičkog obrazovanje. Pa na granici realnog, nerealnog, nadrealnog i umjetničkog stvara kao glumac, redatelj, snimatelj, montažer i svestrani performer na šakama predstava filmova i glazbenih spotova.Filip kao flautist, performer i beatboxer s looping tehnikama, na More Than Clubbing pristiže s još petorkom sjajnih domaćih glazbenika uvezenih iz raznolikih glazbenih pozadina, kako bi na jednu noć nastupili u formi eklektičnog kolektiva All Stars Band, nastalog na inicijativu NT Wave projekta. Uz već predstavljenog Davora aka DJ Venoma, DJ M.I.L.E. i vokalisticu Doru Fodor pridružuju se i NT/Wave (techno gitara) te drummer elektro live banda BILK-a Edi Cipal Grubišić (udaraljke, snare, hi hat).More Than Clubbing program je stvoren kao naša zahvala od svakog beata srca onima koji su s nama proživjeli sve ove godine. Detaljni uvid o dodatnim krasnostima poput bandova, Livestreama, premijernih izvedbi i art instalacija nastalih iz kulturne prakse elektroničke glazbe istraži ovdje.Novi kontigent Advance ulaznica u prodaji na Entrio.hr ili na fizičkim lokacijama ovdje. Krenula je i prodaja Grupnih ulaznica - Kupi 6, plati 5 također na Entrio.

Počinjemo u 21.30 audio-vizualnim spektaklom koji otvaraju Zvučna kupka i NT Wave ft. Dora Fodor, a za sve vas koji ne uhvate upade na vrijeme, na FB stranici Klubske možete pratiti live stream do ponoći kojeg realizira ekipa Photo Studio 82.Novi kontigent Advance ulaznica u prodaji na Entrio.hr ili na fizičkim lokacijama ovdje. Krenula je i prodaja Grupnih ulaznica - Kupi 6, plati 5 također na Entrio.

Zajedno smo više i to je More Than Clubbing

FB Event: 18 godina Klubske scene - More Than Clubbing 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Klubskascena.hr (@klubskascena)

Brego - beatboxer s looping tehnikama u formi eklektičnog kolektiva All Stars Band