Skip to main content
  • 22.04.2018.

Hrvatska će se predstaviti u Parizu povodom 20 godina Techno Parade

Hrvatska elektronička scena je preko kontakata u inozemstvu (Udruga Technopol koju vodi Tommy Vaudecreane, te DJ Jean-Marie Kone) i platformi koje čine (Nagrada Ambasador, Udruga Klubska kultura i portal Klubskascena.hr) primila poziv od kolega iz Francuske s ciljem ostvarenja kulturne razmjene između glazbenika i organizacija iz europskih prijestolnica kulture.

Piše: 


Ostvaruje se tako jedan od ciljeva nagrade Ambasador s afirmativnim učinkom na naše umjetnike, a to je da služi kao organizacijski most koji ih spaja s globalnim glazbenicima.

Poziv je uputila Udruga Technopol koja je nositelj projekata Paris Electronic Week i Techno Parade, te se smatra jednom od najvećih boraca za prava elektroničkih glazbenika u Francuskoj. Povodom 20. rođendana Techno Paradea pozvana je hrvatska elektronička scena da se predstavi tijekom glazbene konferencije Paris Electronic Week u razdoblju od 26. do 29. rujna 2018.
{youtube}PmBPN9k3K84{/youtube}

Prema riječima organizatora, Hrvatska je odabrana kao ovogodišnji partner dijelom zbog dodatne promidžbe, a dijelom zbog našeg statusa jedne od najcjenjenijih europskih klupskih i festivalskih destinacija. Organizatori hrvatsku glazbenu scenu vide kao iznimno aktivnu te hvale naše izvođače elektroničke glazbe. „Ponuda u ovom dijelu turističkog provoda izuzetno je raznovrsna, s klubovima, izlascima i festivalima, a tu su i kvalitetni umjetnički programi i nastupi“, objasnili su u udruzi Technopol. Kako festivali koji se održavaju u Hrvatskoj privlače sve veći broj turista, organizatori se nadaju da će se ovaj dio hrvatske turističke ponude potencijalnim gostima iz Francuske predstaviti i kroz sudjelovanje na Paris Electronic Weeku. Samo jedno oglašavanje na ulicama, u prestižnim ili dnevnim novinama u Parizu može stajati puno više nego investicija u projekt predstavljanja hrvatske elektroničke scene u središtu Pariza, a ciljanost je izrazito velika.

Smatramo da bi ova suradnja mogla rezultirati time da se dodatno otvori mogućnost kulturne razmjene između glazbenika i projekata, te približavanje naših prekrasnih destinacija novim potencijalnim ulagačima, a to ujedno znači i dolazak novih festivala na našu obalu, kao i brojne druge mogućnosti koje naši glazbenici mogu ostvariti surađujući sa francuskim umjetnicima i organizacijama.

Delegaciju naše scene u prvom posjetu Parizu činit će oko 15-tak glazbenika i kreativaca – pokretači hrvatskih festivala, promotori, osnivači domaćih etiketa, DJ-i, producenti, live-actovi, udruge, mediji i nekoliko nagrađenih Ambasadora. Poziv za sudjelovanje u Parizu za sada je upućen brojnim akterima scene koji su projekt podržali.

Program:
Generalno predstavljanje hrvatske elektroničke scene od početaka do danas; Hrvatska kao festivalska destinacija; učinak Ambasadora na njen razvoj, učvršćivanje i prepoznatljivost

Autorska prava i prihodi od elektroničke glazbe u inozemstvu i Hrvatskoj. U organizaciji britanske Association for Electronic Music (AFEM ), a sudjelovati će i francuska organizacija SACEM

Networking – cocktail party na kojem će se susresti naši promotori i glazbenici sa umjetnicima iz Francuske s ciljem umrežavanja i ostvarivanja suradnji; povezivanje, razmjena ideja i kontakata

Pretpoziv za predstavljanje Hrvatske u Parizu su dobili festivali poput Moondancea, Seasplasha, We Love Sounda i Goulash Diska;  DJ-i poput Marine Karamarko, Petra Dundova, Jocka, Insolate, Torres, Haris Čustović, Ivana Komlinovića; promotori poput Balancea, Seriously Twisteda, bRavea; udruge poput Vibre, Note, Seasplasha; etikete Moondance Records, PDV Records, Family Grooves. Lista nije konačna, a točan broj putnika znat će se nakon što se sredinom lipnja bude okvirna financijska konstrukcija projekta.

Hrvatska je već imala priliku se predstaviti 2013. na Techno Paradeu, ali priča tada nije naišla na razumijevanje, dobar odaziv sponzora i institucija. Ovaj put projektu se pristupilo na drukčiji način, razmatrajući realne mogućnosti i očekivanja kako naše scene, tako i organizatora, pa smo svi skupa svjesni da odlazak u manjem broju znači početak otvaranja kanala sa tržištem koje je izuzetno potencijalno za ovaj tip kulturnih i kreativnih industrija. Svi zainteresirani koji bi se željeli uključiti, promovirati svoj brend ili na bilo koji način financijski pomoći ekspediciji naše scene u Parizu mogu se javiti na službeni mail info@klubskakultura.hr preko kojega će dobiti sve relevantne informacije o projektu.
{youtube}pRJNEXLcJ2M{/youtube}

PARIS ELECTRONIC WEEK (26.09. – 29.09.)
Uoči Technoparadea održava se Paris Electronic Week – tjedan biznisa i plesa na kojem se u dnevnom programu kroz konferencijsko-edukativni program održavaju paneli, tribine, predavanja, radionice i prezentacije i susreti glazbenika, te profesionalaca iz glazbene industrije, dok se navečer predstavljaju različiti koncepti i festivali u noćnim klubovima francuskog glavnog grada. Event je četverodnevni, a idealna je platforma koja Pariz pretvara u vibrantnu party destinaciju uoči Technoparadea. Nameće se kao najveće koncizno okupljanje industrije elektroničke glazbe. Osim konferencije s panelima, stručnjaci raspravljaju o specifičnim temama vezanim uz tržište elektroničke glazbe.
{youtube}h62mRCgOqzw{/youtube}

Kontaktirala su se brojna Ministarstva od kojih još uvijek čekamo odgovor da podrže promociju Hrvatske u Parizu, ali i prijavilo na brojne natječaje, javilo sponzorima te se nadamo da će institucije 5 godina nakon prvog pokušaja ipak pronaći nešto sredstava za glazbu koja Hrvatskoj kao oblik selektivnog turizma svake godine donosi sve više posjetitelja, potrošnje, ali i novih radnih mjesta.

wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop