Skip to main content
  • 11.11.2019.

Ulazak u modularni svijet Eurorack sintisajzera za KS rođendan

Od nategnutih koža na grubimkućištima, preko vibracija struna i strujanja zraka u sofisticiranim i improviziranim organskim instrumentima pa sve do prvog napona u zavojnicama i elektromagnetnih polja koja dovode do novih mašinskih anorganskih zvukova prošao je dalek put, no plesali smo oduvijek i nastavljamo ovu tradiciju ljudskog stanja 15. studenoga u Aquariusu.

Piše: 


Bila je to 1897. kada je gospodin Thaddeus Cahill dobio prvi ikada izdani patent za elektronički glazbeni instrument koji se do 1901. razvio u glazbala sposobno za aditivnu sintezu zvuka i nazvano je teleharmonium.

Njegovi idejni potomci nastavili su se razvijati kroz i obilježili pop glazbu 60-ih i 70-ih te procurili i u progresivni rock i disco koji je stajao kao preteča elektroničkih mu sestara narednih desetljeća, da bi svoj pravi ontološki dom i puninu postojanja synthovi našli upravo u elektroničkoj plesnoj glazbi od njenih prvih taktova. Pa žice, mašne, oprema, mokri snovi inženjera i elektroničara postaju stvarni na katu Aquariusova A1 floora, gdje te oko 21.30h kazaljke uvode u sasvim novi svijet.

Naime, pod kapom More Than Clubbinga nalazi se i uranjanje u modularnu sferu Eurorack sintesajzera bešavno integriranih s Ableton DAW Softwareom, a bit će uključeni i svježe izašao modul CV Tools kao dio Ableton Live Suitea. Ono što ćeš vidjeti sparkiraš li nam se na A1 floor zahtjeva da dođeš što bliže izvoru jer ćeš moći pogledati i poslušati stručnu demonstraciju i prezentaciju Syntha koji sadrži raznolike osnovne module, kao i specijalizirani  Eurorack audio interface Expert Sleepers-a.

Kako poznanstva i interesi čine sjajne stvari za sve uključene u ovom socijalno/tehnološkom lijevku također ćeš moći i kupiti Ableton Live licencu s značajnim popustom. Nema na čemu. Mašineriju i software-sko sučelje prezentirat će ti nitko drugi do Emil iz partnerske ekipe Sonarscopea, koja sjedi kao ovlašteni distributer Abletona za Hrvatsku.

Kat A1 floora postaje samostalno iskustvo u malome jer, uz Eurorack synthove, ovdje ćeš moći možeš kupiti i Electrochoc knjigu Laurenta Garniera po promotivnoj cifri te si i odabrati ponešto od probranih vinila i odjeće u PDV Pop-up Storeu koji nam je omogućio PDV Records, te se educirati o novim konceptima odgovornog konzumiranja pića koje predstavlja CupUp.

Za kompletan program More Than Clubbing slavlja i sjajne stvari koje hrane sva osjetila poput bandova, Livestreama, premijernih izvedbi i art instalacija nastalih iz kulturne prakse elektroničke glazbe skokni ovdje, a novi kontingent Advance upada po cijeni od 80kn uhvati na Entrio.hr ili na fizičkim lokacijama ovdje.

Okupio si ekipu za More Than Clubbing? Sreća tvoja jer i karte ti daju više akcijom "Kupi 6, plati samo 5". Dođi nam na više od clubbinga, na više od punoljetnosti, na više od samo zbroja dijelova. Vidimo se na flooru Aquariusa i hvala vam do zadnjeg beata srca na podršci i ljubavi svih ovih godina, Hvala vam što plešete s nama i što smo zbog vas bolji.

FB Event: 18 godina Klubske scene – More Than Clubbing

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2