Skip to main content
  • 16.12.2018.

Jeff Mills sa novim albumom oduševio pariško kazalište la Cigale iz 1887.g.

Jeff Mills nakon brojnih futurističkih projekata u kojima se poigravao glazbom iz svemira vratio na planet Zemlju.

Piše: 


Početkom jeseni, 28. rujna Zemljanima je priredio vrlo ritmičan album "Tomorrow Comes the Harvest" u afro-futurizmu surađujući sa Tony Allen-om, afričkim bubnjarom Fele Kuti-ja.

Tony Allen je bubnjar koji dolazi iz Nigerije. Značajan dio svoje karijere proveo je kao bubnjar Fele Kuti-ja s kojim je radio sve do njegove smrti. Tony je ostavio neizbrisiv trag na glazbenoj kulturi kad su u pitanju afrofunk, afrobeat, highlife i disco. Osim toga, obilježio je jednu cijelu glazbenu eru, a iako je star skoro 80 godina i dalje je veoma aktivan, kako u studiju, tako i na bini.

Zajedno sa Jeff Millsom stvara album "Tomorrow Comes the Harvest", a izveli su ga 10. prosinca u pariškom kazalištu La Cigale iz 1887.g. u sklopu Blue Note Lab showcasea. Na pozornici su surađivali sa klavijaturistom Jean-Phy Daryem. Trojac je publici predstavio blistave afro-futurističke zvukove sa dubokim plemenskim afro ritmovima.

Sutra dolazi žetva prijevod je albuma koji je u La Cigaleu publici priredio neopisiv glazbeni ugođaj. Pogledajte desetominutni nastup dvojca koji uživaju u stvaranju glazbe.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2