Skip to main content
  • 12.10.2019.

The Chemical Brothers: Trenutno u svijetu nema boljeg audio-vizualnog spektakla uživo

Za dvojac The Chemical Brothers koji večeras po prvi put nastupaju u Zagrebu (Dom sportova), plesna glazba oduvijek je bila zaštitni znak Glastonbury festivala.

Piše: 


Upravo tamo Tom Rowlands i Ed Simons zabilježili su neke od najboljih nastupa u karijeri u šta spada i ovogodišnji na Other Stageu 28. lipnja. Festival na njih već godinama ostavlja neopisiv utisak kao i na tisuće obožavatelja.

The Chemical Brothers svakim povratkom na pozornicu nadograđuju svoj nastup zahvaljujući novoj tehnologiji. Njihovi vizuali sada su zapanjujući. Novi album "No Geography" je najbolji od 90-tih, a dvojac i sam osjeća da je bio idealan trenutak da ga se predstavi na brojnim festivalima.

Senzacionalan niz vizuala koji prate njihov set pomaže da publika dođe u trans. Iako ni jedan od dueta ne govori izravno publici, njihova energija i zahvalnost su očigledni.

Pioniri big beata tako su tijekom nastupa na Glastonburyu odali počast figurama koje su udarile temelje ovoj kulturi. Dok blistava inačica 'Block Rockin' Beats zatvara set, a video ekrani posvećuju skup pokojnom frontmenu The Prodigya – Keithu Flintu – jednom od glavnih likova britanske plesne glazbe.

Do vrha je lako, ali održavanje kreativnosti je ono što razdvaja ovaj dvojac od njihovih vršnjaka. Vrata Doma sportova otvaraju se u 19h.

19:30 – James Holroyd
21:30- The Chemical Brothers

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2