Skip to main content
  • alt
  • 19.11.2014.

Seasplash Festival dobiva kompilaciju

Trenutnih 12 godina Seasplash Festivala poslalo je koncentrične krugove domaćom glazbenom površinom.

 
Kao kada slažete tortu od palačinki u koju možete staviti nutellu, pekmez, kakao, banane ili neku drugu sjajnost i tada je razrežete i divite se napolitanski poslaganim slojevima, tako je i Seasplash u čast svojih deset godina slaganja glazbenih katova odlučio načiniti jedan presjek domaće scene. Sound system kultura i bass glazba napokon imaju sigurno utočište na kompilaciji naziva “Seasplash ritam”.

alt

 
Album je bio u produkciji posljednje dvije godine. Razlog ovom podužem periodu je bio taj da je ekipa iza kompilacije odlučila letvicu postaviti vrlo visoko. Da svakako, bilo bi vrlo jednostavno uzeti tu i tamo već koju snimljenu stvar koja garantirano pali podije i puni srca, ali vrijedni momci i djevojke iza projekta su se odlučili za malo zahtjevniji podhvat.
 
Tako naposlijetku kompilacija sadrži ekskluzivno za tu priliku snimljene pjesme 14 izvođača. Da ne bi bilo mutne vode navodimo ih abecedno: 207, ANTENAT, BAMWISE, BANANA ZVUK ft Žan Jakopač, BRAIN HOLIDAYS, CHAKKA, DIGITRON SOUND, DUBBLE ft Yuri, EGOLESS, FILIP MOTOVUNSKI, RAHMANEE, ST!LLNESS, TRICKY DWAITAPU.

alt

 
Autori nisu stilske odrednice stegli na kratku uzicu već su uzeli jednu od onih koje se rastežu, stoga su izvođači bili slobodni istražiti vlastiti zvuk, ali ipak simultano ostajući usidreni u sound system kulturi i bassu. Naslovnicu je ilustrirao Miron Milić na koju je stavio grb s zaštitinikom tvrđave Punta Christo, Fortaurom, dok je dizajnerski sve ispolirala Marijana Krbot. Za mastering kompilacije je prikladno odabran i master zvuka, Petar Dundov. “Seasplash ritam” pojavit će se kao duplo vinilno, CD i digitalno izdanje.
 
Ekipa Seasplash Festivala, PDV Records i oni koji su surađivali na izradi ove zahtjevne kompilacije vam zahvaljuju što ste s njima proplesali zadnji tucet godina i pozivaju vas da živite i rastete kroz glazbu s njima i u desetljećima koja dolaze.
sea star desk
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.