Skip to main content
  • 30.10.2019.

Lawrence Klein: Top 10 regionalnih izdanja za rujan i listopad

Šibensku ste zvijezdu Lawrence Kleina mogli ovoga ljeta upoznati na svim najvećim regionalnim festivalima

Piše: 


Kao DJ i kao promotor svoje organzacije RatCat, osvojio je čak pet nagrada Ambasador. Kontiunirano organizira partye na kojima nastupaju Petar Dundov, Brian Cid, Toto Chiavetta, Pional, The Drifter, Baikal, Terr, BOg, Mathias Schober i brojni drugi.

Djeluje i kao producent, a odnedavno i kao A&R labela Simulation Records. Ne prestaje uživati u glazbi, smatrajući da na taj način obogaćuje scenu i sebe. Vrhunac svega pozitivne su reakcije publike što za Lawrence Kleina znači da je krug završen i savršen. Lawrence je za ovu prigodu napravio presjek najzanimljivijih mu izdanja u rujnu i listopadu koja se odnose na domaće i regionalne producente.

1. Cortex Thrill – Eureka (AudioStorm Remix) / Bonzai Progressive
{youtube}3NevwTrgxkE{/youtube}

Iskusni zagrebački producent Cortex Thirll napravio je super EP Eureka na kojem se nalazi original verzija istoimene stvari i Eureka verzija koju je remixirao vrijedni crnogorski producent AudioStorm, čime je dodatno obogaćena ionako dobra traka. Eureka je izdana na popularnoj izdavačkoj kući Bonzai Progressive što i priliči tako dobrom izdanju.

2. Ilija Đoković – Aura (Original Mix) / Drumcode
{youtube}BdYMV42BFuY{/youtube}

Jedan od najtalentiranijih producenata regije, a Ilija to zasigurno jest, svojim je radom i talentom zaslužio da mu traka bude izdana kao dio kompilacije najpoznatije svjetske techno izdavačke kuće kao što Drumcode. Traka zvuči moćno, baš kao i cijela produkcija koju nam je Ilija prezentirao pa vjerujem da će dosta svirati na svjetskim podijima i tako ovom artistu otvoriti još više vrata na inozemnim tržištima.

3. Insolate – Nada (Andrea Ljekaj Remix) / Get Physical Music
{youtube}n5s-5N2j9m0{/youtube}

Zanimljiva suradnja dogodila se na traci Nada koja je izdana na popularnom Get Physical Music labelu. Techno traku Nada od Insolate, koja je izašla na prvoj kompilaciji Croatia Gets Physical, remixirao je na ovoj drugoj kompilaciji Andrea Ljekaj, što je rezultiralo zanimljivim spojem techna – po kojem je prepoznatljiva Insolate – i daškom housea – po kojem je prepoznatljiv Andrea Ljekaj. U svakom slučaju to je dobra kombinacija house i techno žanra.

4. Mamli – Sinematic (Original Mix) / Polyptych

Ovo super izdanje snimio je makedonski producent Mamil. EP Sinematic, koji je izdan na labelu Polyptych, sastoji se od dvije trake – Sinematic i Tempo, koje zvuče dosta ozbiljno i moderno. Traka Sinematic je močna, melodična traka, koja će se sigurno lijepo uklopiti mnogim DJeima u špici seta.  

5. Petar Dundov, Gregor Tresher – Headless (Original Mix) / GTO Recordings
{youtube}LoBiHB4wmYc{/youtube}

Već uigrana kombinacija iskusnih producenata Petra Dundova i Gregora Treshera, rezultirala je EP-om Sirens izdanim za GTO Recordings. Traka Headless zvuči melodično, ima ugodan techno prizvuk i onaj prepoznatljivi štih karakterističan za skladbe našeg svjetski priznatog DJa i producenta Petra Dundova.

6. Royal Wolf – Empire Strikes Back (Original Mix) / I AM DIFFERENT
{youtube}5KGGJ4a3f2E{/youtube}

Royal Wolf se našao na ovoj listi s trakom Empire Strikes Back koja je dio EP-a Arrival Of The King, izdanog za srpski label I AM DIFFERENT. Traka je melodična i plesna, sa zanimljivom lead dionicom, a dodatno je zanimljivom čine perkusije koje se povremeno neopaženo provuku kroz traku i dodatno je obogate.

7. Stanny Abram – Disco Jack (Original Mix) / Marba Records
{youtube}GStUUrlFsj8{/youtube}

Slovenski producent Stanny Abram upravo je izdao singl Disco Jack za Marba Records. Traka je zanimljiva kombinacija modernog tech housea koji čini glavninu trake, i čiji ritam tjera na ples, te drugog ‘break’ dijela kojim dominira stariji i finiji house zvuk. Traka je dobar primjer spoja modernog i starijeg zvuka koji će sigurno dobro proći kod mlađe i starije generacije.

8. Time To Sl33p – She Wasn't One Of Us (Original Mix) / Get Physical Music
{youtube}AAAnQOs2GHo{/youtube}

Talentirani Time To Sl33p našao se sa svojom novom trakom She Wasn't One Of Us na poznatom Get Physical Music Labelu kao dio kompilacije Croatia Gets Physical EP2. Traka je stvarno super i zvuči svježe i plesno. Melodičan house s afrom elementima je super kombinacija i primjer sve popularnije današnje produkcije.

9. Tim Jackman – Unique Mind (Original Mix) / I AM DIFFERENT
{youtube}5nUuAd9e_5c{/youtube}

Beogradski producent Tim Jackman izdao je odličnu traku Unique Mind kao dio kompilacije izdavačke kuće I AM DIFFERENT povodom najveće svjetske konferencije elektroničke glazbe ADE (Amsterdam Dance Event). Traka je melodični techno koji dobro prolazi danas na plesnijim podijima diljem svijeta.

10. Vietmens – Pocahontas (Original Mix) / Extravaganza
{youtube}iAUoM_L9yCE{/youtube}

Mladi i talentirani beogradski duo Vietmens napravio je skroz zanimljivu melodic house traku Pocahontas koja je, također, izašla i u remixu Lerra na istoimenom EP-u. Kako je to jedno od prvih službenih Vietmens izdanja, a s obzirom da zvuči ovako dobro, iskreno se radujem njihovim novim radovima i vjerujem da ćemo napredak osjećati iz izdanja u izdanje.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk