Skip to main content
  • 18.09.2019.

Lawrence Klein odabrao i prokomentirao Top 10 regionalnih izdanja

Nakon vrlo dobre ljetne sezone Lawrence Klein se vraća na KS sa novom selekcijom Top 10 domaćih i regionalnih izdanja.

Piše: 

Lawrence je postao regularni kolumnist Klubske scene početkom godine, a tijekom ljeta je obišao regiju, pa poslušajte što ga je sve inspiriralo u ovoj selekciji i kakav je komentar dao svako izdanje.

•    AM:PM – Safari (Original Mix) / Simulation Records
{youtube}6hZRIAVkl78{/youtube}

Pred nama je prvo izdanje kreativnog dvojca AM:PM iz Splita iza kojeg stoje iskusni DJ Milan Pivalica i glazbenik Antonio Milina, a u toj kombinaciji njih dvojica su zasigurno među najboljim live izvođačima u regiji. Njihov prvi EP sastoji se od dvije originalne trake (Safari i Prologue) i remixa kojeg potpisuje DJ Jock. Objavljen je na labelu Simulation Records kojeg su AM:PM pokrenuli zajedno s kreativnim dvojcem iz Outcomea.

•    Coeus – Eden (Original Mix) / Afterlife
{youtube}cWRYHSeKUXM{/youtube}

Bilo je samo pitanje trenutka kada će ova naglo rastuća zvijezda iz Beograda potpisati za jedan od najjačih svjetskih labelova, a to se upravo dogodilo. Njegova traka Eden, objavljena na kompilaciji izdavačke kuće Afterlife koju vode Tale Of Us, odlično je prošla kod publike i DJeva. Čim poslušate tu zarazno melodičnu, shvatit ćete i sami zašto.

•    Darko Milošević, Nick Devon – Pictures From The Past (Original Mix) / Steyoyoke
{youtube}pEmdSjH88dQ{/youtube}

Ovaj neumorni producent i jedan od temelja izdavačke kuće Steyoyoke iz Berlina, inače začetnika ethereal techno zvuka, ne prestaje nas oduševljavati svojim izdanjima na tom labelu. Ovoga puta rezultat njegova rada je spora, mračna i melodična techno stvar Pictures From The Past, nastala u suradnji s njegovim kolegom i pokretačem labela Nick Devonomsom. Odlična je za plesne podije.

•    Ilija Rudman – Cosmia (Regal Mix) / Bearfunk Entertainment
{youtube}rzkPcR9_J2I{/youtube}

Majstor house i disco zvuka ima novi album Sagittarii koji je izašao na Bear Funku labelu, a sastoji se od ukupno sedam traka s karakterističnim Ilijinim zvukom, poznatim diljem svijeta.  Osobno mi je, valjda zbog nostalgije za minulim ljetom, najviše ‘zapela za uho’ skladba Cosmia. Baš me nekako podsjeća na vesela plesna ljetna jutra uz more.

•    Lerr – Distant (Original Mix) / The Purr
{youtube}4Mbe6nH2iB0{/youtube}

Odličnu deep house traku Deep s melodičnim prizvukom, crnogorski producent Lerr izdao je za The Purr izdavačku kuću iz Beograda koja njeguje deep melodic zvuk. Prošla je jako dobro kod DJeva i ušla u top 100 deep house traka na prestižnoj Beatportovoj ljestvici.

•    Pedro Mercado, Nico Zuaro – Subconsciousness (Filip Fisher Remix) / Crome Recordings
{youtube}2wKD5Yl2txQ{/youtube}

Filip Fisher, DJ i producent iz Beograda, napravio je zanimljiv remix trake Subconsciousness. Melodični je to deep house sa zanimljivim synth dionicama i zavodljivim vokalom koji se proteže kroz remix. Izašao je na EP izdanju SUB za izdavačku kuću Crome Recordings sa sjedištem na Ibizi gdje je i baza kreatora originalne trake koju je Filip remixirao.

•    Space Motion – New Mountains Calling (Tebra Remix) / Space Motion Records
{youtube}_vX1kBMFUWI{/youtube}

Pred nama je stvar nastala suradnjom dvojice iskusnih i popularnih producenta s ne baš tako sličnim žanrovimaa produkcije. Novosadska zvijezda Space Motion koju odlikuje brži, melodični zvuk, i beogradski super-kreativni producent Tebra, poznat po sporom deep etno zvuku, odradili su ovom suradnjom stvarno odličan posao. Dubokom, melodičnom trakom s etno prizvukom, izvukli su najbolje od obojice.

•    Time To Sl33p – Inanis (Original Mix) / Three Hands Records

Talentirani mladi producent iz Pule pravim imenom Karlo Pavlović jedno je od najzanimljivijih imena koje dolazi iz Hrvatske i svakako treba obratiti pozornost na njega i njegovu modernu i super posloženu produkciju. EP Marana s tri trake izdao je Three Hands Records, a najupečatljivija mu je Inanis. S obzirom kako njegovi uradci dobro prolaze na plesnim podijima, za očekivati je da ćemo u skoroj budućnosti njegova izdanja nalaziti i na nekim jačim labelima.

•    Veljko Jović – Sunset Lake (Original Mix) / Freegrant Music
{youtube}j5J_Qmr0IQs{/youtube}

Beogradski DJ i producent te pokretač izdavačke kuće I AM DIFFERENT, dolazi nam na ovu listu Klubskescene s odličnom trakom Sunset Lake koja je izdana na Freegrant Musicu. Traka Sunset Lake je odlična za pokretanje plesnog podija jer je intenzivna, melodična i obiluje zvukom koji tjera na ples. Taj sound podsjeća na ono što objavljuje Dyinamic i na trake koje vrti moćni Solomun.

•    2odd – Bcs Of You (Original Mix) / Submarine Vibes

Iza umjetničkog imena 2odd krije se mladi sarajevski producent pravog imena Amar Tabak. Taj momak, koji već neko vrijeme ozbiljno i intenzivno radi na vlastitoj produkciji, počeo je dolaziti do prvih službenih izdanja, a ujedno sve češće ima priliku nastupati kao DJ u klubovima kao što je sarajevski Silver & Smoke i drugdje. Traka Bcs Of You izašla je na kompilaciji sarajevske izdavačke kuće Submarine Vibes koja u svom žanru dosta dobro kotira na internacionalnoj razini.

sonus 2
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.