Skip to main content
  • 14.05.2020.

Top 10 regionalnih izdanja za ožujak i travanj by Lawrence Klein

Šibenčanin Lawrence Klein nastavlja svoju kolumnu za koju se zainteresirala cijela domaća i regionalna scena.

Piše: 

Tako u već ustaljenom ritmu donosi 10 traka koje su ga posebno inspirirale u ožujku i travnju. Što je još radio posljednjih mjeseci ovaj član RatCat kolektiva pročitajte u nedavno objavljenom intervjuu "Razgovori sa scenom iz karantene".

1. A SKITZO – Sevd Ahh (Original Mix) / 90watts

A SKITZO, iskusni DJ i producent iz BiH, ima novo izdanje ‘Sevd Ahh’ za izdavačku kuću 90watts, a riječ je o istoimenoj stvari i remixu Kamadeva. Kao što se već iz naziva može zaključiti, traka je semplirani tradicionalni sevdah ukomponiran u melodični deep house, s istočnjačkim elementima.

2. Ana Antonova – Misunderstanding (Original Mix) / Get Physical Music

Riječanka Ana ima novu traku po imenu Misunderstanding koja je izašla kao dio kompilacije Croatia Gets Physical za istoimenu izdavačku kuću Get Physical. Uz Anu se na kompilaciji nalaze još i trake od Tome R te remix Marine Karamarko za Andreu Ljekaja. Misunderstanding je ritmična house traka s dosta groovea te s izraženim perkusijama koje lagano voze kroz kompoziciju.

3. Andreas Horvat – Out Of Africa (Original Mix) / UNION RECORDS (IT)

Andreas Horvat rijetko izdaje nove trake, ali kada to učini onda one zvuče stvarno dobro, pa je takva i njegova najsvježija – Out Of Africa, izdana kao singl za Union Records. Radi se o melodičnom afro houseu po kojem je Andreas i poznat kao producent. Traka ima odličnu energiju i atmosferu izgrađene na melodiji i vokalu koje prati uistinu zarazan ritam.

4. Christian Kroupa – Blind To The Beauty (Original Mix) / Fruit Merchant

Priznati slovenski DJ i producent Kroupa, koji iza sebe ima prestižni Red Bull Music Academy i nastup na Boiler Roomu, vraća se nakon dulje pauze bez izdanja u igru sa zanimljivim EP-om A Little Flower, koji je izdan za izdavačku kuću Fruit Merchant. Od 4 trake koje se nalaze u tom izdanju nekako mi najzanimljivije zvuči Blind To The Beauty. Riječ je deep house skladbi s nježnim i svijetlim melodijama koje se isprepliću uz lagani house ritam.

5. Coeus – Avalonia (Original Mix) / Multinotes

Avalonia je nova top traka srpskog genijalca Coeusa koja je izdana kao dio kompilacije priznate talijanske etikete Multinotes. Na kompilaciji Exhibition, Vol. 2 izašlo je uz njegovu još 11 traka koje potpisuju redom sve najaktualnija imena melodic house scene i kompatibilnih žanrova s ‘okusom’ disca i indie dancea. Coues je, također u travnju, izdao traku Rebirth za prestižni Afterlife Records koja se našla kao dio kompilacije Unity, sastavljene po selekciji Tale Of Us, a sve s ciljem da se prodajom izdanja pribavi novac za pomoć talijanskim regijama pogođenim koronavirusom.

6. Forniva, Sonic Union, Eleven Sins – Elevate (Original Mix) / Selador

Forniva i kolege mu Sonic Union te Eleven Sins čine već dobro uigrani tim s podosta zajedničkih izdanja, a ovoga puta plod njihove uspješne suradnje izdan je za prestižnu izdavačku kuću Selador. Traka Elevate melodični je house s energičnim perkusijama koje dominiraju te sa synthom koji zvuči toplo i moćno.

7. Outcome – Lota (Original Mix) / Family N.A.M.E

Splitski dvojac Outcome ima novu bombu koja razvali svaki podiji na kojem zasvira. Lota je melodic techno traka puna energije i zarazne melodije s breakom koji ne ostavlja nikog ravnodušnim. Izdana za francusku izdavačku kuću Family N.A.M.E. koja objavljuje najaktualnija imena melodic housea i techna. Uz original izdanje Lote tu su još remix francuskog dua Abstraal te libanonca Mel7ema. Outcome je još jednom pokazao da je trenutno najvrući hrvatski proizvod prepoznat na internacionalnom tržištu.

8. Sale Janković – Iris (Extended Mix) / Disco Halal

Sale Janković ima prvo izdanje u 2020. godini i to odmah na super izdavačkoj kući kao što je to Disco Halal, poznatog DJa i producenta Moscomana. Sale je za Disco Halal izdao traku Iris koja je izašla kao singl izdanje i super se uklapa u prepoznatljivi zvuk kakav promovira ova izdavačka kuća. A to je, zna se, melodični house s izraženim elementima indie dancea i disca. Bravo za Salu na ovom super izdanju! Želim mu da nastavi i dalje ovu tešku godinu s jednako uspješnim nadolazećim izdanjima.

9. Time To Sleep – Farabuto (Original Mix) / Weirdos Records

Mlada nada hrvatske house scene i talentirani producent, Time To Sleep, ima novo izdanje koje je i prije službene objave vrtio Solomun i tako podržao ovaj super EP Blue Wool kojeg čine dvije trake, a to su Farabuto i Blue Wool. Trake su izdane za novi label Weirdos Records, inače podlabel AZZUR-a. Farabuto je moderni nu disco / indie dance u kombinaciji s melodic housom, a to je upravo žanr koji je sve više aktualan na svjetskoj sceni elektroničke glazbe.

10. Vietmens – Mimika (Original Mix) / Asli Music

Vietmens je talentirani i mladi beogradski duo iza kojeg stoje Danilo i Ivan, a koji niže sve bolja i bolja izdanja te time dokazuje svoj talent i opravdava potencijal koji tek trebaju ostvariti. Momci su izdali EP Mimika s tri trake za izdavačku kuću Asli Music, a od njih tri istakao bih skladbu Mimika po kojoj i sam EP nosi naziv. Mimika je moderna indie dance traka s dominantnim arpeggiator synthom koji se isprepliće s melodijom pada, oslonjena na energičan ritam.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2