Skip to main content
  • 16.01.2020.

Lawrence Klein: Top 10 regionalnih izdanja za studeni i prosinac 2019.

Naš kolumnist Lawrence Klein koji je prošle godine počeo surađivati sa nama pretvorio se u pravog selektora.

Piše: 

Kako je i sam izjavio prije nekoliko dana pričajući nam o najboljim trenutcima prošle godine, nije zaboravio istaknuti kako uživa birajući najbolja regionalna izdanja i pronalazeći brojne talente diljem regije. Pa evo što je Lovre zamijetio u studenom i prosincu 2019. sa domaće i regionalne scene.

1.    Buba – Suza (Original Mix) / Balkan Connection

Buba, pravim imenom Miloš Bulajić iz Crne Gore se na ovoj listi našao sa trakom Suza koja je izdana na EP-u Strange Feelings za popularni progressive label Balkan Connection. Suza je nježna i spora progressive traka koja svojom emocijom može izvrsno proći za aftere i izlaske sunca.     

2.    Circle Of Life – Roots (Original Mix) / Sprout

Odlična melodic house traka u režiji beogradskog producenta i DJa Circle Of Life. On intezivno radi na produkciji vlastite glazbe zadnje vrijeme što se ogleda po brojnim izdanjima. Roots traka je jedna od tri trake izdana na EP-u za label Sprout, na kojem ujedno izdaju i poznati producenti kao, npr. Victor Ruiz i Blancah.

3.    Darko Milosevic & Clawz SG – Temporal Vortex (Original Mix) / Steyoyoke Black

Stalno kreativni i aktivni producent Darko Milošević opet nam dolazi na listu sa svojim izdanjem za matičnu izdavačku kuću Steyoyoke, ali ovaj put za njihov sub-label koji je naklonjen više techno zvuku, a to je Steyoyoke Black. Traka je već prije, početkom godine bila izdana u ediciji vinyl only, ali sada je doživjela i svoje digitalno izdanje.

4.    DJ Jock – Under The Lights (Original Mix) / Suara

Od njega očekujemo samo najbolje od produkcije, a on nam to svaki put i servira. I ovaj put je Stipe ispunio očekivanja sa trakom Under The Lights koja je izašla na kompilaciji za popularnu Suaru. Moćna techno traka, sa zaraznim vocalom i acid elementom je dobitna kombinacija za užariti svaki plesni podij naklonjen techno zvuku.

5.    Jelly For The Babies – Luna (Original Mix) / One Of A Kind

Veoma aktivni član srpske scene Jelly For The Babies ima novo izdanje. Luna izdanje se sastoji od original verzije i još dva remixa koje potpisuju Erdi Irmak i Lateral Cut Groove. Luna ima prepoznatljiv deep progressive zvuk kojeg preferira u svojoj produkciji Jelly, a koji je ujedno i osnivač izdavačke kuće One Of A Kind.

6.    Lèrr – Anemoia (Original Mix) / Soundgarden

Anemoia je skroz zanimljiva traka, pogotovo ako se uzme u obzir dosadašnja Lerrova izdanja. Zanimljiva je po tome što se u njoj osjeti kako se Lerr odmaknuo od svog klasičnog deep progressive zvuka te nam je ovdje pokazao širinu svoje produkcije. Ona zvuči svježe zbog indie dance prizvuka koji je sve popularniji, a njen ritam je čisti pogodak.

7.    Oliver Huntemann – Tranquilizer (Ilija Djokovic Remix) / Senso Sounds

Jedan od najvećih talenata regionalne scene Ilija Đoković, ovaj put na listu dolazi sa remixom. Ilija je remixirao traku Tranquilizer od Olivera Huntermanna koja je prvi put izašla 2011. godine na Huntermannovom albumu Paranola. Svojim dodirom Ilija je udahnuo traki novo moderno techno ruho prepoznatljivo po Drumcode ritmu.

8.    Sara Renar – Tišina (Outcome Remix) / Aquarius Records

Ovo traka je primjer što se dogodi kada se spoje vrhunska kantautorica i talentirani momci iz Outcomea. Sara kao umjetnica piše vrhunske pjesme, a jedna od najboljih je sigurno Tišina. To je prepoznao splitski dvojac Outcome i napravio remix dostojan svakog svjetkog plesnog podija. Pjesmi su udahnuli svoj prepoznatljiv zvuk koji nalikuje na Afterlife, koji je trenutno jedan od najpopularnijih na globalnoj sceni. Skoro svaki put kad ova traka krene na partyu pozitivno iznenadi podij u što sam se i sam uvjerio puštajući je već preko pola godine dok nije bila službeno izdana za Aquarius Records.

9.    Space Motion – Asia (Veljko Jovic Remix) / I AM DIFFERENT

Veljko Jović je napravio super remix već dobro poznate trake Asia od jednog od najproduktivnijih producenata regije. Traka Asia sama po sebi kada je izdana bila je hit jer smo se već mogli uvjeriti da je Space Motion pronašao ključ kako snimati glazbu koja stalno napada top pozicije na Beatport ljestvicama. Ovaj remix od Veljka Jovića je izašao sa još dva remixa od Michael A i Bube na izdanju za izdavačku kuću I AM DIFFERENT koju ujedno vodi upravo Veljko.

10.    Unique – Camyi (Original Mix) / Decoded Records

Camyi je nova Uniqueova traka koja je izašla na istoimenom izdanju za šibenski Decoded Records. Uz original na izdanju su se još našla dva remixa istoimene trake koje potpisuju Santiago Batacosta i Edy C koji ujedno i stoje iza Decoded Recordsa. Traka Camyi nosi prepoznatljiv Uniqueov zvuk koji se odlikuje melodic technom.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2