Skip to main content
  • 20.12.2020.

Ratko Martinović, bloger, aktivist, poznavatelj psihoaktivnih supstanci

U prošlom serijalu otvorili smo novu rubriku gdje čitatelje izravno povezujemo sa novinarom Ratkom Martinovićem, poznavateljem psihodelika, autorom mnogih knjiga među kojima je poznato i cijenjeno djelo „Psihodelici“.

Piše: 


Martinovića smo imali priliku gledati kao gosta raznih podcastova; „Good Game Show“ i „Fakat“ te također i Podcast Inkubator gdje se osvrnuo na mističnu i mnogima zanimljivu Ayahuacu za koju je naveo da nam kroz svoje djelovanje daje ono što zapravo trenutno trebamo.

Ratko je 2019. godine bio gost kultne emisije Na rubu znanosti, a nedavno je gostovao u emisiji Bujica. U epizodi Na rubu znanosti dotakao se teme upotrebe psihodelika kroz povijest kada su se biljke koristile u ritualima plemenskih zajednica kao biljke „učiteljice“ i „iscjeliteljice“ koje su dovodile šamane i ratnike do viših stanja svijesti, te su ujedno bile kako Martinović navodi: “U svojoj srži netoksične i neaditivne“.

U prethodnom serijalu Martinović je odgovorio na interesantna pitanja čitatelja vezana za upotrebu psihodelika i mentalitet u našoj zemlji, odgovorio je na pitanje koje bi droge legalizirao i koje ne, te koje smatra štetnima za zdravlje. Pozivamo vas da i dalje postavljate pitanja i pitate apsolutno sve što vas zanima, Klubska scena zajedno sa Martinovićem srdačno se veseli vašim upitima!

Procedura je sljedeća:

1.    Pošaljite pitanje na jezgra@klubskascena.hr
2.    Pitanja prosljeđujemo Ratku Martinoviću
3.    Ratko Martinović odgovara na pitanja
4.    Pitanja objavljujemo anonimno na web stranici Klubske scene

 

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2