Skip to main content
  • 30.08.2023.

27 predivnih prizora s ovogodišnjeg Burning Mana

Nakon što je policija morala razbiti blokadu i uhititi nekoliko klimatskih aktivista koji su stvorili kilometarsku gužvu prema Black Rock Cityju, na Burning Man su pristigli prvi “burneri

Piše: 

Vrata Black Rock Cityja su otvorena i tako će ostati do sljedećeg ponedjeljka. Prvih nekoliko dana Burning Mana i dalje će pristizati brojni “burneri” koji će podizanjem svojih kampova dovršavati vizuru Black Rock Cityja. Sama kulminacija Burning Mana se očekuje za vikend, na tradicionalnom paljenju Burning Mana i  hrama.

Tema ovogodišnjeg Burning Mana je “Animalia” koja slavi životinjski svijet i naše mjesto u njemu. Stvarne, izmišljene, mitske i zapamćene životinje će biti utjelovljene od strane 80-ak tisuća očekivanih posjetitelja i njihovih umjetničkih instalacija koje donose sa sobom.

Black Rock City će ugostiti više od dvadeset kampova u kojima će se vježbati yoga, meditirati, kreirati rukotvorine, organizirati partyji, orgije… Fokus ovogodišnjeg Burning Mana je na održivosti te će se brojni događaji na tome temeljiti.

Dok čekamo prve dojmove s Burning Mana, donosimo kako izgledaju prve postavljene umjetničke instalacije u Black Rock Cityju.

Za sve one koji nisu ovog tjedna u Black Rock Cityju, organizatori su se pobrinuli da osjete dašak atmosfere kroz livestream koji će biti aktivan od petka do ponedjeljka.

Početak livestreama s Burning Mana se očekuje u trenucima izlaska sunca, što bi trebalo biti oko podne u petak po našem vremenu. Livestream će biti dostupan preko službene web stranice Burning Mana.

brejcha 2
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.