Skip to main content
  • coctails
  • 28.06.2006.

Vodič za spremanje cocktaila (uvod)

Kada je nastao koktel, tko ga je prvi napravio pa čak i kako se priprema su pitanja za koje često postoji više od jednog odgovora. Kokteli su neka vrsta ogledala vremena.

Piše: 

Recepti koktela su podložni promjenama i često su predmet rasprava. Ako pročitate sve ove tekstove koje Vam pripremamo, možda ćete se pitati zašto smo se trudili toliko da saznamo o jednom koktelu. Odgovor je jednostavan – volim posao koji radim. Kao što je Uwe Voigt u njegovoj knjizi napisao:
"U životu jednog bartendera, bartendera koji se svom poslu predao duhom i tijelom, često se sve vrti oko teme bar, i to i na poslu ali i u privatnom životu. Nisu li i Vaši prijatelji prevrtali očima, kada se posjeta jednom baru pretvorila u stručnu kritiku? Vjerojatno više nego jednom! Mi bartenderi smo posebna profesija, i ostat ćemo uvijek takvi. Zbog toga, mi otvorenim očima prolazimo kroz barove ovog svijeta. Oduševljava nas atmosfera ovih barova, koja je rezultat rada naših kolega ali i prezentacije proizvoda i ambijenta."

Dobar barmen treba poštovati stare majstore ove profesije. Da li ćete koristiti originalni recept ili neki drugi, to je nekad i stvar ukusa.

Izvor: https://www.cocktails.rs

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk