Skip to main content

Domaća i regionalna scena imaju odgovor na koronavirus

U samo nekoliko tjedana prekinuto je normalno funkcioniranje uobičajenog života po cijelom svijetu, ali internet nam ipak omogućuje da se virtualno udružujemo i pokušavamo različitim aktivnostima ispuniti život, te pomoći jedni drugima dok traju karantene i preporuke o ostanku u kućama.

Piše: 

Tako postoje brojne inicijative u Americi, Australiji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji gdje se pokušavaju sagledati poteškoće u koje je upala elektronička glazbena industrija i svi kreativci koji sudjeluju, kao i što su pokrenuti različiti fondovi za pomoć klubovima i umjetnicima. Slične se stvari počinju događati i kod nas

Mi smo ovog tjedna pisali već kako Ultra pokreće virtualni audio festival, a isto je najavio i Defected baš ovog petka; jučer su berlinski klubovi pokrenuli inicijativu najvećeg digitalnog kluba na svijetu UnitedWeStream koja je u samo jedan dan prikupila 100 tisuća eura koji idu u Fond za pomoć klubovima. Danas emitiraju program iz kluba Tresor.

Domaća i regionalna scena udružuje se sve više u želji da pomognemo jedni drugima pa će nam tako ove dane karantene do potpunog nestanka koronavirusa vrijeme kvalitetnije proći uz različite sadržaje koje emitiraju akteri scene. Danas smo već pisali o klubu Kotač koji je pokrenuo Kotač TV s ciljem obogaćivanja našeg duha u karanteni.

Večeras Exit festival koji slavi ove godine 20. rođendan pokreć platformu koja će se emitirati svake večeri u 20:20h najbolje dosadašnje nastupe na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Poznati klupski brend Kurzschluss iz Slovenije također kreće sa livestream platformom #ŽURAMDOMA. Prvi na redu je Umek u petak 20.03. od 20h

Mladen Tomić regularno emitira svoje setove iz studija, a idući je već ove subote. Jučer i danas je ekipa Acilectra iz Splita predvođena Fetom emitirala program, dok svake noći od 21 do ponoći Tomislav Peretti aka Dr. Peretti priprema svoje zvučne terapije.

U subotu 21.03. Klubska scena i festival Quarantine of Art iz Dubrovnika pokreću 12-satni maratonski livestream od 18h od 06h gdje ćete slušati predstavnike dubrovačke underground scene kao i organizatore ovog festivala.

Dodajmo i to kako i Boogaloo priprema live streamove od 27.03. u 19 do 23h, a prvi na redu su Shipe, Petar Dundov i CET.

Ekipa RatCata iz Šibenika nam javlja da bi danas trebao početi njihov livestream program iz Tunela.

Ako pokrećete neke slične programe, livestream platforme, inicijative koje u ovom trenutku mogu pomoći svima nama u edukaciji, slušanju glazbe svakako nas obavijestite na jezgra@klubskascena.hr kako bismo vas popratili na našim kanalima potpuno besplatno.

brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2