Skip to main content
  • 27.06.2018.

Jonas Kopp kao dio Tresorove ekipe na Moondanceu

Jedna zemlja, jedan Mjesec, jedan grad i tri dana i noći od 9.-11. kolovoza na Kamerlengo tvrđi uz zavijanja prema zvijezdama, vukodlačenja, likantropiju, glazbu, suplesače, zvučnike, i umjetnike iz svih zakutaka tvog planetarnog ringišpila donose novu inačicu Moondance festivala.

Piše: 

Iz ruku idejnog mu oca i starosjedioca svega onog domaćeg i elektroničkog Pere Fullhousea, koji je pogledima u nebeski zvrk zamislio ples pod mjesečinom kao legitimni dio globalnog znatiželjnog festivalskog uha, i ove godine među kamena sjećanja utvrde stiže 40 glazbenika za tvoje sonorne gušte, a kao jedan od njih pod zastavama berlinske Tresor ekipe stiže Jonas Kopp. Nekada najbolje čuvana tajna Buenos Airesa, gospodin Koop je danas najbolji izvozni proizvod argentinskih zvučnika u suvremenim stremljenjima house i techno smjernica.

Jonas je jedan od spiritualnih, onih koji vide više zvan fizičke realnosti tona i kojemu glazba služi kao komunikacija, veza s izvorom altruizma i međupovezanosti svih duša na flooru. Kako je sve započelo? Prilično poetično, jednim albumom legendarnog Kraftwerka  – Trans Europa Express. Prvi CD nastao je već s 19 godina kada je operirao pod aliasom Area 64, da bi sredinom prvog desetljeća 2000-ih počeo dobivati rezidencije i stacionirao se na radio stanici rodnoga grada. Prvi utjecaju bili su oštri ritmovi ulica New Yorka, a paletu su uskoro proširile zvučne estetike Detroita i Chicaga, da bi 2006. obilježila službeni debitantski EP na MindTrip Musicu. Poznat je po vrtnji na tri miksete paralelno i live techno showu, koji je prvi puta pokazao na Ben Clockovoj Berghain '04 kompilaciji, da bi ga iznova redefinirao povratkom u Berghain 2010.. Zvuk mu obilježavaju prostrane bass linije i očaravajući ritmovi s okusima eklektičnih diskografskih zakutaka u kojima navale osjećaja, apstrakcije, uzdizanje spora progaranja žive rame uz rame, a redovno ga slušaš na ADE-u, Sonaru i u amsterdamskom Trouwu.

Velike pozornice nisu isprale okus i nostalgiju za kućnim pragom pa je tako 2008. nastao i Traut Muzik koji podupire mlade umjetnike Južnoafričke scene.

Techno glazbenik s Julliarda na Moondance festivalu

Radio Slave među velikanima na tvrđi Kamerlengo

Techno španjolskog yoga majstora na Moondance-u!

Ako si ponosni Balkanac, regionalna njuška (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Kosovo) zahvali precima koji su gledali isti Mjesec i skokni po jeftinije upade za 249kn OVDJE i dobro nam došao!


 

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2