Skip to main content
  • 11.07.2018.

Moondance bogatiji za omiljenog live virtuoza iz Bugarske

Od brojanja vremena ovdje orbitira oko tvoje kugle. Bio je zagonetka, bio je božanstvo, materijal mitova i praznovjerja, pogonsko gorivo vukodlačina, ludila i pomaknutog. No sada predsjeda nad tri noći, 40 umjetnika i nebrojena sjećanja!

Piše: 

Ovaj ples pod mjesečinom, tvoj vlastiti Moondance sja od 9. do 11 kolovoza kako bi udobrovoljio duhove. Pa tako imaš mjesec, imaš Peru, imaš trogirsku Kamerlengo kulu i imaš… Kinka.

Punim imenom Strahil Velchev, ovaj bugarski majstor pulteva, stiže u live izdanju, u onom flowu kada tvoja energija gura onoga za pultom i obratno u petlji trenutnog stvaranja nečega novog i prekrasnog. Iz Sofije pristigli Kink tako u nabore žanrova sprema sve od housea, preko techna i broken beata do eksperimentalnih produkcija, no svijet ga ipak poznaje kao jednoga od najtraženijih house producenata i remixera, sa sasvim specifičnim štihom sastavljenim od simbioze novog i klasičnog u fuzijama koje daju nešto sasvim novo. Kink je jedan od onih koji se popeo na vrh doslovce talentom pogonjenim čistom snagom volje, bez podrške, bez medijskih egzibicija – samo glazba, glazba, glazba.

Prva globalna priznanja stižu nakon uradaka – “Inside Out” and “Full Flight” – u suradnji s Nevilleom Watsonom koji izlaze na amsterdamskom Rush Houru, no neslućen uspjeh ponukala je snimka kućnog modificiranja ritam mašine koji ga spletom okolnosti vodi u berlinski amblem Panorama Bara, dok ga serijal live nastupa 2015. katapultira do #1 mjesta na Resident Advisor anketi. Iako se suvremena elektronika često utječe zrcalima i dimu da bi kompenzirala statičnost umjetnika za pultom, Kinka ne zanimaju LED ekrani i vizuali… na setu je samo nekoliko mašina i kontrolera, Nerijetko ćeš ga vidjeti da dodaje stroj nekome u publici urađujući ovaj moment u show, a ravno pred uhom ti nastaju čisti pejzaži zvuka koji bi od mnogih zahtijevali dane i tjedne koncentracije u sterilnosti studija. No Kink nije mnogi. idi pa vidi!

Techno glazbenik s Julliarda na Moondance festivalu

Radio Slave među velikanima na tvrđi Kamerlengo

Techno španjolskog yoga majstora na Moondance-u

Jonas Kopp kao dio Tresorove ekipe na Moondance-u

Teče li ti venama ponosna balkanska krv (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Kosovo) zahvali precima koji su gledali isti Mjesec i skokni po jeftinije upade za 249kn OVDJE. Enjoy!

 

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk