Skip to main content
  • pioneer cdj2000
  • 7.09.2012.

Hoće li Pioneerov CDJ-2000nexus promijeniti EDM?

Velike je on-line rasprave novi Pioneerov CDJ-2000nexus izazvao otkad je objavljeno da stiže na tržište, opcija sync samo je zapravo povod pitanjima koja se kao logičan slijed nameću sama od sebe.

Naslovna foto

pioneer cdj2000

Vijest o novom Pioneerovom proizvodu CDJ-2000nexus odjeknula je svijetom interneta ponajviše zbog činjenice da ima mogućnost synca koji je do sad bio dostupan jedino u software i kontroler verzijama, a sad je miksanje s tom mogućnosti toliko pojednostavljeno da će DJ-u tijekom nastupa signalizirati koje će se pjesme dobro uklopiti s glavnim dekom.

Tehnicki gledano, za sve DJ-e koji koriste kompjuter kao medij za pohranjivanje i reproduciranje glazbe, sad više nije potreban kontroler i audio kartica bez kojih se dosad nije moglo puštati s kompjutera na profesionalan način, dakle iz  igre je izbačen veliki broj proizvođača opreme, jer se software može direktno kontrolirati s playerima. Tu dolazmo do pitanja iz naslova.

pioneer cdj2000 nexus

No, hoće li Pioneerov CDJ-2000nexus promijeniti EDM, sad kad je sve toliko pojednostavljeno i više neće biti potrebno tehničko znanje za miksanje? Ne, neće. Elektronska glazba je već na svoje promijenjene naišla kad smo počeli pričati o astronomskim iznosima koje primaju DJ-i za puštanje hitova, o setovima koji sliče jedan na drugi u kojima nema nepredvidljivosti i otkad svakodnevno nailazimo na ratove izmešu old school i new school generacija DJ-a, otkad su DJ-i zvijezde reklamnih kampanja i otkad pojedini „iskaču“ iz paštete.

No na stranu sve, nije li ipak bitna samo glazba i izbor koji vam se pruža da odaberete ono što vam se sviđa.

{youtube}ULA8Q1djn4w{/youtube}

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2