Skip to main content
  • alt
  • 20.06.2015.

Novi izvođači i sadržaji na Seasplashu

13. po redu Seasplash već priprema pulska grla na četiri dana deranja glasnica na Štinjanu i potvrdio je desetak novih imena na koja ćete moći tresti kosti.

 
4 dana glazbe na 5 pozornica, dnevni program na plaži, kampiranje, kulturni i sportski program, radionice, bazar, chill out zona… i sve ovo s pogledom na Brijune
 
Konačni čopor izvođača poput glazbenih vukova zaokružuje lineup i uz to najavljeni su i novi sadržaji kao i suradnja s Goulash Disko festivalom koji će tvrđava Punta Christo ugostiti u danima održavanja Seasplasha. Točan raspored po danima samo što nije a za sada ćemo predstaviti nove pridošlice.
 
New York Ska-Jazz Ensemble utemeljitelji su ska-jazza i od davne 1994. iz njihoovg studija izašlo je 12 albuma popraćenih nastupima diljem Europe, Kanade, SAD-a, Kariba i Južne Amerike.

alt

 
Zbog kinetičkih ska interpretacija jazz standarda, kao i zbog moćnog miksa dancehalla, reggaea, rocksteadya i jazza postali su prvi band koji je svirao u Poljskoj nakon pada zida, možete ih čuti na Nickelodeonu, MTV’s Road Rules, kao i u dvije reklame za Campbell juhu. U Italiji se njihov video Properly vrti na MTV-ju. NYSJE-ov je Rock Steady Freddie komponirao Arachnid za HBO dokumentarac Redemption, koji je 2013. nominiran za Academy Award.
 
iPhaze je par Francuza koji su uposlili bubnjeve, audio strojeve i sinkronizirane video sadržaje. U 6 godina na sceni zaredali su 350 natupa, 3 albuma, DVD, EP. Dubstep i drum’n’bass u njihovim rukama postaju nešto novo i masivno poduprto politički nabijenim video porukama koje istražuju pojmove humanosti. Čeka nas jedan glazbeni tsunami, zvuka, slike i morala s pozornice.

alt

 
Bend ST!llness nastao je 2005. godine, a već iduće godine potpisuje ugovor sa Menartom. 2007. godine objavljuje debi album “Sve što znam o životu je… odabrao Đelo Hadžiselimović”.
 
Žestoki su, angažirani i onako punk-banalni, a s druge strane opet osjećajni i s filozofskom dozom. Njihov molotovljev koktel hip-hopa, reggaea, drum’n’bassa i HC distorzija s pjevanim i rap vokalima prodire u podsvijest i najzagriženijim skepticima.

alt

 
Dubble je hrvatski dub udvostručenje koje čine Vanja O. i Jadranko KDubolik (ex Radikal Dub Kolektiv) a u svojoj magičnoj glazbenoj vreći imaju sklonost UK Dub zvuku, bržeg tempa, protkanog efektima i čvrstim bas linijama, uz primjese dubstepa i trancea. Nastupaju uživo svirajući i miksajući klasični retro dub s analognom klavijaturom, vokalom i melodikom a ujedno su i vlasnici Dub Tunnel labela.

alt

 
Siti Hlapci susjedi su iz na naše granice oslonjene Slovenije uronjeni u reggae. Već 18 godina sipaju svoju glazbu po Sloveniji, Italiji, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj i Austriji.
 
Grupa djeluje pod vodstvom autora glazbe, pjevača te instrumentalista Tadimana – Tadeja Tratnika, koji je također jedan od pionira reggae kulture u Sloveniji i pjevač talijanske reggae grupe Makako Jump. U 2013., su Siti Hlapci lansirali novi album Under Jah Sun te videospot za pjesmu Plamen. Single je dugo vremena na ljestvici MTV Adria i uspeo se po slovenskim radio valovima.

alt

 
Nagual X već dva desetljeća se šverca Illegal Dubom po francuskoji Europi. Nakon suradnji sa Zion Train, Weeding Dub, Digitron (Vrki), RFHF (High Tone), doktor će nastupiti s četvrtim Illegal Dub albumom, Green Warriors, na kojem mu se pridružuju kultni pankeri Béruriers Noirs, zatim Improvisator Dub, Tribal Tive Sound or Winston Mc Anuff.

alt

 
Također na lineupu su si ležaljku raširili i Botza Sound System, Banana Zvuk, Bass Matters Sound System, Sub:tribe, Lazy Face, Visualia Crew i Lumenartist.
 
No noviteti na glazbenom planu nisu jedini. Kako je evolucija i razvoj ključna jer se sve na ovom planetu kreće tako je Seasplash uveo još jednu novost u sadržaje pa ćete se tako moći ubaciti u praksu Dub Yoge! Ne diskriminiramo i prihvaćamo sve od već iskusnih Yogaša do potpunih i apsolutnih početnika koji nisu sigurno mogu li rukama dodirnuti stopala. Program će se sastojati od tjelesnih vježbi, postura ili asana, relaksacije, vježbi disanja, koncentracije i meditacije. Dio vremena biti će uejdno posveće vježbanjnu Yoge u paru tzv. Acro-yoga. Trebat ćeš samo neku prostirku i sparkirti se na plažu u hlad od 18. 30 od 20.30, a za dodatna pitanja pitaš Marka: marko.antunovic@hotmail.com
 
Upadi kao i do sada ujedno pružaju i mogućnost da si free razmontiraš šator na lokaciji i živiš tamo nekoliko dana a ako svoje još nemaš skokni na neko od prodajnih mjesta Entria ili pak uhvati upad online.
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2