Skip to main content
  • 5.04.2024.

Novi val: Lana – DJ-ica koja aktivno doprinosi razvoju glazbene scene u Benkovcu

Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.

Piše: 

Lana Orlović dolazi iz malog, ali živahnog grada Benkovca. Kako nam otkriva, prije svega je strastvena obožavateljica undergrounda, psytrancea i hardstylea.

Njeno glazbeno putovanje je krenulo puno prije nego li je prvi put stala pred DJ pult. Završila je glazbenu školu gdje je svirala klarinet, klavir i gitaru, ali privlačnost elektroničke glazbe joj je na kraju zarobila srce. Tradicionalne instrumente je zamijenila DJ pultom tijekom 2022., a godinu poslije se pridružila lokalnoj udruzi RITAM kako bi nastavila proučavati elektroničku glazbu, ali i aktivno doprinijeti razvoju glazbene scene u rodnom gradu Benkovcu.

Što se tiče njenih izričaja u elektroničkoj glazbi, Lana nam otkriva kako spaja više žanrova u jedno što joj daje priliku da istraži različite zvučne krajolike koji vode na spiritualno putovanje: “Kada pripremam setove, pažljivo biram pjesme koje se međusobno nadopunjuju jer priprema setova je pedantan proces koji uključuje ne samo odabir pravih pjesama, već i razmatranje tehničkih aspekata DJ-inga.”

Osim što ju možemo uhatiti za DJ pultom, mlada benkovačka DJ-ica radi i na stvaranju vlastite glazbe. “Sate provodim u svom malom kućnom studiju, eksperimentirajući s različitim melodijama i ritmovima. Svaka ,traka‘ je odraz mojih emocija, iskustava i glazbenih utjecaja” otkriva nam Lana.

Lanu možete pronaći na Instagramu, SoundCloudu i YouTubeu te večeras poslušati u premijeri radijske emisije Novi Val na dubrovačkom UNIDU radiju od 21 sat

Postani dio Novog vala

Pozivamo sve mlade, novonastale, neafirmirane i nadolazeće aktere sa scene bilo da su DJ-evi, producenti, live actovi, bendovi, MC-evi, vokalisti, kolektivi, organizatori, promotori, VJ-evi, art producenti, dizajneri, fotografi, performeri, udruge, nove radijske emisije, graffiteri, influenceri i ostale kreativce koji razvijaju scenu na sebi svojstven način da se predstave svojim dosadašnjim radom i biografijama. Više informacija možete saznati na poveznici.

brejcha 2
dobar house mobile
Tijekom devet noći od 21. do 30. svibnja u Walt Disney Concert Hallu (Los Angeles, SAD), legendarni njemački pioniri elektroničke glazbe Kraftwerk slave 50. godišnjicu svog albuma Autobahn
dobar house mobile
Tijekom devet noći od 21. do 30. svibnja u Walt Disney Concert Hallu (Los Angeles, SAD), legendarni njemački pioniri elektroničke glazbe Kraftwerk slave 50. godišnjicu svog albuma Autobahn