Skip to main content
  • 27.08.2023.

Spiritualno iskustvo na posljednjoj večeri Sonusa: Innellea, Adriatique, Sven Vath

Petodnevno tanzanje uz najtraženija elektronička imena na plaži Zrće je stiglo kraju

Piše: 

Jubilarni deseti Sonus je službeno iza nas, a zaključen je spektakularnom večeri koja je pružila pravo spiritualno iskustvo za sve prisutne usprkos manjim promjenama na lineupu. Ricardo Villalobos, Kobosil i TRYM su morali otkazati svoje nastupe u posljednjem trenutku, što je otvorilo priliku za druge DJ-eve koji su odsvirali duže setove i odradili zanimljive B2B-ove.

Nakon što je jučer zagrijavao za Roberta Capuana, DJ Jock mu se danas pridružio za pultom te su zajedno odradili b2b set na istom mjestu radnje kao i večer prije gdje su nastupali u klubu Aquarius. Splitski as i imperija sa juga Italije u “peak timeu” večeri, pružili su pravu “peak time” techno vožnju.

Da bi posljednja večer Sonusa bila nezaboravna, pobrinuli se postava za zatvaranje Papaye – Innellea, Adriatique i Sven Vath. DJ pult je prvo preuzeo njemački DJ, predstavnik Afterlife etikete, Innellea koji se trenutno nalazi na velikoj Five Phases World turneji kroz koju predstavlja ono najbolje što melodični i progresivni zvukovi nude kada ih se spoji u audio-vizualno iskustvo. U svom dvosatnom Sonus setu, prezentirao je isključivo svoje uratke, između kojih se nalazi njegovi novi EP, suradnja s Anymom, nekoliko obrada i nova traka koja je svoje ime “Airplane Mode” dobila nekoliko sati prije nego što Innella preuzeo pozornicu.

Melodično putovanje se nastavilo s polovicom dua Adriatique, kojeg je dočekala publika na vrhuncu energije. Adrian Shala se nalazio za pultom, a iako je nastupao bez svog imenjaka, publika je dobila potpuno Adriatique iskustvo. Tijekom ovog ljeta, nastupaju s brojnim ID-jevima, a publika na Zrću je dobila djeličak tog iskustva također. Pet, šest hipnotičkih i melodičnih neobjavljenih traka, našlo je mjesto u setu uz već dobrano poznate hitove poput “Home”, “On My Knees” i “I Need You”.

Glazbeno putovanje na posljednjoj večeri Sonusa doživjelo je vrhunac sa Sven Vathom koji je odradio set uz izlazak sunca u Papayji te odvrtio službeni after u Kalypsu. Papa Sven je spakirao bogatu kolekciju vinyl ploča, a izvrtio ju je u gotovo šest sati za pultom. Najizdržljiviji partijaneri su imali prilike uživati u vrhunskim odabirima legende elektroničke glazbe, za čiji su set rekli da je bilo pravo spiritualno iskustvo. Jedan od najzanimljivijih komentara s plesnog podija je bio, kada je jedan partijaner prokomentirao kako se osjeća kao da je na misi, jer se Papa Sven nalazi za oltarom prema kojem se sunce lagano probija kroz gusto granje nad Kalypsom. Prilikom završetka seta, Papa Sven se spustio među publiku pozdraviti najizdržljivije partijanere, koji su ga izgrlili, digli na ramena te u zrak bacali.

Iako se jubilarni Sonus tek zaključio, planiranje za posjet sljedećem izdanju već može krenuti, jer se ovaj festival vraća na plažu Zrće sljedećeg ljeta u terminu od 18. do 22. kolovoza.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2