Skip to main content
  • alt
  • 4.09.2014.

Vikend preporuka – Tech D House i Outlook festival

Festivalska sezona primiče svome kraju, ali zato klubovi diljem Hrvatske otvaraju svoja vrata svima željnima dobrog provoda. 

 
Donosimo partyje na kojima plesom možete odagnati ovo preuranjeno jesensko vrijeme.

Zagreb će svojom glazbenom paletom udovoljiti svima jer na izbor imate trance, techno, tech house, deep house… ma sve što vam uho poželi. DEPO klub u petak za DJ pult dovodi staru gardu zagrebačke scene, odnosno Dava, Felvera i Sergeja koji će vam noge rasplesavati tech house produkcijom, a ujedno su nam i otkrili što sami vole slušati. Tek dan kasnije, 6. rujna, stvari u svoje ruke u DEPO klubu preuzima techno znalac Mr DJ Dario i to na punih sedam sati energične vožnje kroz techno klasiku, ali i produkciju novijeg datuma, što će zadovoljiti i one najneumornije.

{youtube}dFaBSgmUq_8{/youtube}
 
U petak, 5. rujna, u Gjuri 2 svoj rođendan slavi poznati makedonski DJ i producent  Kodra. Pravim imenom Voislav Trajkovski, Kodra je rođen 1986. u Skopllju, a već s 13 godina puštao je glazbu na privatnim partyjima da bi 2002. Školu glazbene produkcije i posvetio se produciranju. Svoj stil opisuje kao mješavinu svih trance žanrova, a pri produciranjuu korisiti etno glazbala poput frula ili kavala, tradicionalnog makedonskog narodnog instrumenta. Za trance veselicu izdvojit ćete 20 kuna dok  je djevojkama upad besplatan.
{youtube}PU_jqWdGYNw{/youtube}
 
Trance će zamijeniti techno i to old school  i nu school u Gjuri 2 u subotu, 6. rujna, kada će vas DJ trojac povesti na 12-satni techno maraton koji počinje u ponoć i završava točno u podne. Vaši vodiči kroz techno noć su Blurix, Fabian Jakopetz i Leon B koji će vas podsjetiti što to znači doživjeti P.L.U.R.  na podiju te kako rave nije trend već način života. 
{youtube}Gt83tZXXibM{/youtube}
 
U Mastersu pak ove subote svoj rođendan slavi  zagrebački DJ Jan Kinčl Zero  koji se glazbom se bavi trinaest godina, a od kraja 2011. godine, na internet Radiju 808 vodi i uređuje "Zero Show’, emisiju koja se bavi širim spektrom internacionalne i lokalne elektronske glazbe. U eteru ga možete slušati svake srijede od 21 sat do ponoći, a u Mastersu ćete ga slušati kako vrti cijele noći i to za 20 kuna do ponoći te 30 nakon. Napomenimo kako i ovog vikenda F Club otvara svoja vrata svim afterašima i afterašicama u 6 sati u subotu, a kada će b2b set odsvirati Lupus Btj  i Kiki Militantna.
{youtube}ZmGRmEDNVPA{/youtube}
 
Na krajnjem jugu Hrvatske, u dubrovačkome Culture Clubu Revelin u subotu će nastupiti njemački producent i DJ Tujamo  koji je  započeo s produciranjem još 2006. i nakon uspjeha u Njemačkoj i Europi,počeo osvajati i svjetsko tržište. Njegovi remiksevi za Boba Sinclara, Wyntera Gordona, Petera Gelderbloma, DubVision bilježe veliki uspjeh, a najnovija traka "Hey Mister" jedan je od većih ovoljetnih hitova.
{youtube}bwDjRfJmysU{/youtube}
 
U srijedu je nastupom Lauryn Hill u pulskoj otvoren sedmi po redu Outlook te će u sljedeća četiri dana na tvrđavi Punta Christo ljubitelje bass glazbe i sound system kulture zabavljati preko 550 najboljih svjetskih izvođača koji će nastupiti na 12 dnevnih i noćnih pozornica te na 54 boat partyja.
{youtube}IZ32HcjEQRc{/youtube}
 
Već danas pak u Požegi počinje  Festival DJ-a i MC-ja na kojem će predstavitti DJ-evi i MC-jevi s područja kontinetalne Hrvatske, a  u 23 sata program seli u diskoteku The Best gdje DJ-evi sviraju do jutra. Slavonci kojima je draži techno mogu u petak, 5. rujna, pohoditi treće izdanje MILF-a u đakovačkome Night Clubu Aruba na kojem će zasvirati DJ Ervin Mandari, Dj Milex, Boyan Salamanca te Indy Slide iz Osijeka. 
{youtube}tkeAoZA2hds{/youtube}
 
Ukoliko ste pak odlučili doma provesti vikend, preporučamo da pogledate izvrstan dokumentarac o povijesti housea, "Pump Up The Volume", u kojem o houseu i njegovoj povijesti govore Derrick May, Paul Oakenfold, Frankie Knuckles i mnogi drugi.
{youtube}Y1HpY65cXDA{/youtube}
 
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk