Skip to main content
  • 24.11.2023.

Dijelimo znanje kroz panel: Plasiranje hitova na radio – od izdanja do radijske postaje

Nagrada Ambasador i ove godine priprema diskurzivni program

Piše: 


Laureati nagrade Ambasador bit će otkriveni 30. studenog u zagrebačkom Boogaloou, a dan poslije program Ambasadora se nastavlja u edukativno-diskurzivnom tonu u Radionici 32 HUB na adresi Mihanovićeva 32 u Zagrebu.

Diskurzivni program Ambasador otvara tema Plasiranje hitova na radio – od izdanja do radijske postaje s početkom u 14 sati, kojeg moderira Tea Hendija, a gost je Bruno Pietri.

Kroz sat vremena, Tea Hendija će objasniti što je to formatirani radio i kako izgleda selekcija glazbe glazbenog urednika te će otkriti što je sve potrebno kako bi pjesma dobila veći airplay, kao i zašto neke pjesme dobivaju veću eksponiranost od ostalih. Moderatorica će se također dotaknuti selekcije domaćih pjesama na formatiranom radiju i što je sve potrebno od strane izvođača kako bi pjesma na radiju zaživjela.

Tea Hendija ovim panelom želi objasniti i približiti svim domaćim producentima proces stvaranja i slanja pjesme na radio, kako bismo u budućnosti imali što više domaćih izvođača u eteru. Njen gost Bruno Pietri je upravo jedan od hrvatskih producenata čije pjesme se često mogu čuti na domaćom radijskim postajama. Bruno Pietri će pričati iz perspektive autora, otkrit će proces stvaranja pjesme, slanja na radijske postaje i sve što je potrebno za dobru promociju neke pjesme.

Tko su Tea Hendija i Bruno Pietri?

Tea Hendija je dugogodišnja radijska djelatnica koja trenutno vodi emisiju Weekend Warmup na Anteni Zagreb. Svoju karijeru na radiju je započela još u studentskim danima na Radio Studentu. Na Enter Zagrebu je bila dugogodišnja urednica, gdje je uređivala nagrađivanu emisiju Enter Peglaona.

Bruno Pietri je mladi hrvatski producent koji se nalazi u klubu “milijun streamova”. Tvorac je nekolicine elektroničkih traka koje su potpisane za velike izdavačke kuće poput Warner Musica, a svoje mjesto su našle u radijskom eteru.

FB Event: Ambasador – diskurzivni program

sonus 2
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.