Skip to main content
  • 26.08.2018.

Hrvatski DJ-i osvajaju simbol Pariza i klupsku instituciju Concrete

Sigurno ste već čuli da na rijeci Seine u Parizu postoji brod/klub koji vrti underground glazbu.

Piše: 


Klub je nastao spontano iz jedva-legalnih raveova na raznim lokacijama od kojih je, poslije jedne racije, finalna odluka pala na gabaritnu baržu s tri palube, usidrenu u centru Pariza. Na samom početku, partiji su počinjali u 7 ujutro nedjeljom i trajali do 2 sata iza ponoći. Poslije su uvedeni i ostali dani, a zatim i cjelonoćni termini.

Upravo taj brod je danas simbol Pariza i klupska institucija imena Concrete, mjesto na kojem vrte poznati i manje poznati DJ-i house i techno scene. Radi još od 2011., a vrlo brzo je došao pod povećalo scene organizirajući maratonske partije.

Na Woodflooru kluba Concrete 27. rujna 2018. od 22h zavijorit će se Hrvatska zastava odnosno za pult će uskočiti tri naša renomirana DJ-a Pero-Fullhouse aka Skeptik, Sergej Snooze i Haris Čustović koji će predstaviti našu underground scenu, dok će potporu pružiti francuski DJ i zaljubljenik u Hrvatsku – Jean-Marie Kone koji je jedan od inicijatora predstavljanja hrvatske elektroničke scene u Francuskoj.

Sve se ovo odvija u sklopu projekta predstavljanja Hrvatske kao festivalske destinacije od 26. do 28. rujna na glazbenoj konferenciji Paris Electronic Week gdje će prisustvovati 17 delegata sa naše scene, poput Petra Dundova, Vedrana Menige, System Divinea i drugih. Program predstavljanja je sa ovom objavom u potpunosti definiran, a nedavno je upućen i POZIV svim akterima scene koji se žele predstaviti u Parizu da izlože svoje materijale na našem štandu.

Concrete je nedavno izborio i 24-satno vrijeme pa se njihova večer Samedimanche (subota-ponedjeljak) održava od subote u 22h do ponedjeljka u rano jutro gdje party traje ukupno 28 sati. Podršku je pružila i Gradonačelnica Pariza čime je de facto Concrete proglašen institucijom od značaja za cijeli grad.
{youtube}Uozrx_kH-ZE{/youtube}

Concrete je uvršten i među 12 najboljih klubova svijeta prema Resident Advisoru lansirajući pritom vrlo unikatnu priču "Kako je Pariz vratio svoj groove". Klub je isto tako pokrenuo vlastitu izdavačku kuću, serijal partija Hors Serie i Weather Festival. Njihovi rezidenti danas su već etablirani izvođači s gusto zbijenim festivalskim kalendarima.

Dok je Pariz budio techno scenu cijele Europe, s Concretovih paluba paralelno je zasvirao i cijeli niz novih house talenata koji su se poput kolega iz Chicaga i Detroita, okružili samplerima i ritam mašinama, a onda s njima krenuli i nastupati uživo.
{youtube}tgLbDvno6RM{/youtube}

Projekt su podržale organizacije poput Hrvatske turističke zajednice, Zadarske-županije, Grada Šibenika, Makarske, Nove Gradiške, Turističkih zajednica Zagreba, Rijeke, Šibenika, Splita i Makarske.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk