Skip to main content
  • alt
  • 2.02.2015.

Oakenfoldov Perfecto slavi 25 godina od prvog izdanja

Paul Oakenfold stoji na samoj krmi početaka britanske elektronike. Mladi Oakenfold već je u kasnih 70-ih mixao soul i groove u podrumu londonskog Covent Garden bara.

 
Mladac se seli u New York i surađuje s radio stanicama da bi nakon toga njegovo istančano uho vrbovali u Champion Records. Jedan komadić trivije popularne kuture koje zasigurno niste znali je da je baš Paul bio osoba koja je Jazzy Jeffu i Fresh Princeu dala prvi record deal.
 
Uskoro ga je sve više počeo zanimati svijet DJ-inga i produkcije i ostalo je povijest. U 80-ima Oakenfold je ostavio neosporiv utjecaj na uspon hip-hopa i pogurao britansku scenu u overdrive vrativši se s Ibize s novim zvukom, kako je spomenuo i Eddie Richards u jučerašnjem intervju. Ovaj novi svježi house počeo je permeirati zvučnicima londonskih klubova i rođen je čitav novi kulturni pokret.

alt

 
U želji za više slobode i autonomije 1990. rođen je Perfecto label koji sada slavi 25 godina djelovanja. 2015. će biti velika godina za Peefecto i slavlje započinje izdanjem fenomenalnog albuma kao poprečnog presjeka četvrt stoljeća djelovanja i umjetnika i producenata koji su ostavili ključni trag i udahnuli dušu labelu. Ni jednu tvrtku ne čine zidovi sjedišta već ljudi koji unutar nje djeluju.
 
Na ovom opsežnom katalogu odlične glazbe našla su se imana poput BT, Grace, Tiesta, Man with No Name, Ce Ce Peniston, Tilt, Paul van Dyk, Timo Maas, Planet Perfecto i sam Oakenfold. Službeni datum izdavanja zapisan je za 20. ožujka i album će biti dostupan u digitalnom obliku, kao stream i dvostruko CD izdanje. Neki albumi su miljokazi i jednostavno ih moraš imati. Moraš. Za pregled playliste klik ovdje.
{youtube}1dHtw5V6V9M{/youtube}
 
Samo za slučaj ako vam ovo nije dovoljno Paul ima i novu stvar u suradnji s Tiff Laceyem naziva Hypnotized koju je svojim sublimnim dodirom remixao sam pionir trancea Markus Schultz. Friško je sletila na Beatport stoga si je zgrabi dok je motor još vruć.
{youtube}NPahA_JtSMk{/youtube}
 
A kako bi bilo bez veze da je ovo sve, Oakenfold ovu godnu slavlja lansira i free poklonom, trakom inspiriranom nedavnim blockbusterom Interstellar. Eto, neki kada slave poklone daju drugima. Perfectu želimo još barem toliko savršenih godina pod sjajnim vodstvom, a do tada po svoju traku za đaba ovdje. Party on!
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk