Skip to main content
  • 6.07.2023.

Ljetna oluja bacala nas vrtoglavim ritmovima i uzbrkala 7. izdanje Velvet festivala

Plaža Medane u Puntu pozdravila je još jedno izdanje Velvet festivala

Piše: 

Sretna sedmica rasprodala se u rekordnom broju, što ne čudi s obzirom na sve veću zanimaciju stranih posjetitelja i line-up koji svake godine sve više širi svoje granice.

Ove godine tri izvođača postavili su temelje u centru Punta – RADIO ROŽA DJs, THE ZENMENN i HIBOU b2b OGUN te je atmosferu nultog dana obilježila dobra klopa i lagana čagica. U kampu Pila oni najhrabriji mogli su se na vrućem platou iskušati u zenu yoge, a poslijepodnevni sati provodili su se u hammocima i beskrajnim plažama Punta.

Oni koji nisu zaplovili party morem uz zvukove LIPELISA, MINOLTE i QASIMA, već su 19 sati mogli bosih nogu jammati sa STANKOFFOM na Love Forever stageu uz hladne pive glasovitog The Garden Breweryja. Slijedili su ga ALEKSANDRA HRIB, LITTLE LU b2b MIHAJLO i SHY ONE, dok su na drugoj strani festivala prostor Tunela obasjali dva electro kolektiva HEISSE SCHEISSE i  VOLTA KOLEKTIV, pulska Berlinčanka KASJA te STELLARCOMPANION.

Glavnu pozornicu pokrenuo je novopečeni IDEM, nakon kojeg su uslijedili r'n'b/pop duo AZE, hrvatsko-slovenski FREEKIND i rock/indie bend balkanskog prizvuka LELEE. Festivalu već dobro poznate vremenske neprilike i ove su mu godine pružile utješnu nagradu – genijalnog NEMANJU čiji je kolumbijski zvuk nevjerojatno dobro pratio ritam kiše i publiku koja nikad nije bila življa.

Tko je preživio prvi dan opet je zaplovio uz mnogobrojni ljuljajući DJ line-up: KIŠOBRAN DJs, FELONEEZY, LITTLE LU, MUSIC AFTER DINNER, COSMIC G, ONE N i CATE D'OR. Na kopnenoj strani party je počeo već u 17 s prvim jednodnevnim ADRIATIC SOCIAL CLUBOM koji su uspjeli razbiti sinoćnji mamurluk, a u Tunelu nas je vremeplovom iz Jugoslavije dočekao PEĐA RADOVIĆ nakon kojeg su slijedili DINO+DANIEL, MIRE MARENDA te ROTORMOTOR.

Kad smo već kod marende, za nju se pobrinuo MARTIN RELJANOVIĆ s gastronomskim line-upom burrita, prženih delicija i krumpirića, a čiji su okusi nekima bili malčice preljuti, dok su ih drugi gutali bez žvakanja. Bombastični burriti samo su nam otvorili apetit za par poslastica s glavnog stagea – nakon dreamy popa HECTORA GACHANA, uslijedio je Velvetu prepoznatljivi funky zvuk talijanskog ALEXA FERNETA koji su svojom skromnom i pozitivnom vibrom još jednom oduševili publiku koja ih se nije mogla zasititi.

Grammyjem nominirani britanski PVA i poznati srpski electro-rock sastav BUČ KESIDI ispunili su sva očekivanja dok se publika samo množila pod njihovim zvukom, a glavni stage su zatvorili simpatični Napolitanci NAPOLI SEGRETA s plesnim remixevima poznatih talijanskih canzona. Party je trajao do samog nedjeljnog jutra, a dok su neki u podne slagali šatore, onima kojima nije bilo dosta zabavu su mogli produžiti u Medane beach baru.

Još jedno ljeto obilježeno je rastućim festivalom čiji nam raznoliki zvuci svake godine obećavaju jedno svjetsko iskustvo na domaćem terenu, a ispunjavaju ga jednako neočekivano. Vidimo se sljedeće godine, ovaj put s malo bržim prstom u kupnji karata za koje smo sigurni da će se još i brže rasprodati.

___
Video snimke s Velveta pogledajte u nastavku…

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop