Skip to main content
  • 29.07.2018.

Sinisa Tamamovic: Fresh Wave je izrastao u jedan od najvećih festivala u BiH

Od 9. do 11. kolovoza Banja Luka je domaćin Nektar Fresh Wave festivalu na kojem će nastupiti svjetske zvijezde Boris Brejcha, Deborah De Luca, Julian Jeweil, Monika Kruse, Ofenbach, Oxia, Sander Van Doorn, LTJ Bukem i regionalna muzička imena: Mladen Tomić, Nebs Jack, Siniša Tamamović, Straight Jackin, Who See, Joma Maja, Goran Emkić i mnogi drugi.

Piše: 


Desetak dana do festivala popričali smo sa banjalučkim techno DJ-em i producentom Sinišom Tamamovićem koji će nastupiti na Energy stageu.
{youtube}14qw0Zvk-zM{/youtube}

Dobro nam došao na Klubsku, Siniša. Evo za početak, svoje si prve DJ korake radiö u Banja Luci. Kako je izgledalo tvoje odrastanje tamo kao umjetnik. Što ti je sve bilo dostupno, a čega ti je nekako uvijek nedostajalo?

Hvala vama na pozivu! Banjaluka je mjesto gdje je sve krenulo za mene i gdje sam se muzički razvijao dugo godina. U to vrijeme čak nije bilo ni interneta osim dial up veze. Prodavaonica ploča nije postojala u cijeloj Bosni i Hercegovini tako da sam proces nabavljanja ploča i pristupa muzici je bio jako otežan. Svoje mikseve smo rezali na CDove i dijelili, nije postojala mogućnost da ih svijet čuje preko Soundcloud-a ili mixclouda. Ali ipak pretpostavljam da taj trnoviti put do muzike mi je i bio neka vodilja u karijeri.

Znamo da je elektronička glazba, kako u svijetu tako i u BiH sve popularnija, kakva je publika bila prije u odnosu na danas. Da li su je više cijenili, jesu li više podržavali domaće DJ-e ili su ih više zanimala strana gostovanja?

Ne vidim veliku razliku izmedju publike prije i sada, muzika se jeste promijenila i mijenja se stalno kao i sami mi, ali generalno vibe i atmosfera kreće se sličnom energijom. U Banjaluci imao sam uvijek veliki broj pratitelja i nakon toga sam to proširio na druge gradove pa poslje na druge države tako da dosta nastupa i sa domaćom publikom obilježili su kultne i nezaboravne partije. U to vrijeme dovodili smo i dosta imena u Banjaluku i prezentirali veliki broj stranih DJeva. Naravno interes je uvijek bio velik kada je tu neka strana zvijezda ali ipak veliku podršku sam dobijao od domaće publike.
{youtube}d1MZrXF8vkI{/youtube}

Kada dođeš u rodni grad kako te vide tamošnji clubberi, s obzirom da izdaješ za Dubfire-a, a vrti te Richie Hawtin. Imaju li veliki respekt prema tebi?

Ne nastupam prečesto u Banjaluci, možda 3 puta ili 4 godišnje. Svaki put odaziv bude odličan kako i feedback od novih i starijih partijanera. Tako da mislim da cijene ono što radim, a i na koji način predstavljam naš proizvod na svjetskom tržištu.

Podrška domaće publike uvijek je nekako najslađa, znači li to da te nastupi tamo i najviše vesele? Kao primjer možeš uzeti Fresh Wave festival.

Naravno, nastup u svom gradu nije samo žurka, već i druženje sa prijateljima i ekipom. Fresh Wave je nešto što se moralo se roditi u Banjaluci, festival koji obećava puno toga i već privlači masu iz cijele regije. Izrastao je u jedan od najvećih elektroničkih festivala u BiH i drago mi je da Banja Luka ima takvo nešto.

Što kao DJ osjetiš da je nekako bitna razlika između nastupa na festivalu i nastupa u klubu, ako uopće smatraš da je ima?

Klub uvijek donosi tu intimniju atmosferu i nastupi u klubovima su puno lakši za povezivanje sa publikom i zabavu. Dosta DJeva preferira više klubove. Kod mene je to podjednako. Festivali donose neki poseban osjećaj, pogotovo kada se nastupa pred dosta više publike, samim tim, stage, sound i sve ostalo daje veći hype i izazov da povežeš puno više različite mase sa svojim zvukom. Lokacije festivala mogu također biti jako zanimljive.

Što imaš za nas pa i posjetitelje za preporučiti na slušanje prije tvog nastupa na FWF. Kojim trakama bi nas stavio u mood za ono što se bliži kroz nekih tri tjedna?

Baš ovaj vikend zavrtio sam novu traku od Carlo Lia – Jeffrey’s Blues, mislim da je perfektna za zagrijavanje pred izlazak na festival. Također tu je i moj novi Acid Trip EP već dostupan za poslušati na Beatport preorder za Darren Emerson-ov label Detone.
{youtube}psCuw5Ix-1g{/youtube}

+ BONUS: Zlatna ribica za ovaj put ispunit će ti samo jednu želju, što biraš?
Bit ću skroman, jedna fina turneja opet da se poveže u Argentini.

''VIP Tickets''
U srijedu, 1. kolovoza počet će prodaja VIP ulaznica, a napominjemo da će od ovog datuma početi prodaja festivalskih ulaznica po punoj cijeni u iznosu od 65KM. Festivalske ulaznice bit će dostupne na on line servisu za prodaju ulaznica www.kupikartu.ba i u službenim Fresh Wave Festival City zonama u Banjaluci:

    Pab Debela Berta
    Koncept restoran bar Bajka

Invazija počinje ovog ljeta!
Više saznajte na www.freshwavefestival.com

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2