Skip to main content
  • 7.11.2019.

Lawrence Klein: Super je što ste među prvima prepoznali značaj što radimo u Šibeniku

Velika punoljetnost Klubske scene slavi se u Aquariusu 15. studenog partijem nazvanim “More Than Clubbing”.

Piše: 


Sprema se raznoliki program koji opravdava to ime, u kojem će, među ostalim, biti pripremljena zvučna kupka, potom techno gitara NT Wavea i Dore Fodor, predstavljen novooformljeni All Stars Band, te biti postavljena izložba fotografija 18 godina scene. U prodaji su Advance i grupne ulaznice (5+1) Gratis na Entrio ili ovim prodajnim mjestima.

Okupit će se regionalne legende, ali i mladi perspektivni glazbenici (Valentino Kanzyani, Sergej Snooze, Forniva, Mayell, Mate Čeko, Legabyte LIVE, IGZ) koji će predstaviti najbolje od elektroničke scene. Među njima je i šibenska zvijezda Lawrence Klein, s kojim smo ususret velikoj proslavi razmijenili nekoliko riječi.

* Što kažeš na 18. godina Klubske scene? Koja je, po tebi, važnost tog medija?

Opstati toliko godina na sceni pravi je podvig, tako da me raduje što ću biti dio proslave punoljetnosti medija koji kontinuirano prati našu klupsku scenu. Super je što ste među prvima prepoznali značaj onoga što radimo u Šibeniku i tako podržali naša nastojanja da isfuramo zvuk kakvog tada nije bilo, a sada svi plešu s nama. Već 18 godina pratite što se događa i dijelite sa scenom dobro i loše, pa vam od srca želim još puno plodnih godina.

* I sam si kolumnist na Klubskoj sceni. Što ti predstavlja to iskustvo?

Drago mi je što svoje mišljenje i viđenje scene mogu izraziti kroz rubriku TOP 10 regionalnih izdanja i sretan sam što se pritom mogu fokusirati na sve one nove, mlade i talentirane producente s ovih prostora. Na taj način otvara im se prostor prema široj publici diljem regije i vezuje ih se uz već iskusne i poznate izvođače čija izdanja predstavljam iz mjeseca u mjesec. Iako sam pri izboru uglavmom orijentiran na melodičniju glazbu, vjerujem da mi ne promaknu ni druga zanimljiva izdanja, no logično je da najviše prostora dajem zvuku koji preferiram.

* Što spremaš za Aquarius 15. studenog?

Reći ću vam kad dođem za pult. Nisam od onih koji na nastup dolaze s unaprijed posloženim konceptom nego jednostavno dođem u klub i krenem s glazbom koja mi odgovara za taj trenutak. Vođen atmosferom prostora, energijom s podija ili svirkom kolega s kojima nastupam, prebirem muziku s redovito updejtanih USB-ova i trudim se iznenaditi i rasplesati publiku. Iako vjerujem da imam svoj prepoznatljivi zvuk, nije mi strano ni šarati kroz različite stilove, a tako će biti i na rođendanu Klubske jer cilj je da se svi dobro zabavimo.

* Čime si okupiran ovih dana, kakva je situacija u Šibeniku?

Nakon vrlo intenzivnog ljeta, ispunjenog brojnim nastupima diljem regije, nekako u trenu krenula je zimska clubbing sezona ne ostavljajući previše prostora za predah. S RatCatom smo ušli u novu sezonu kluba Tunel, sretni što možemo nastaviti razvijati clubbing scenu Šibenika i Dalmacije. Nakon gostovanja TERR, Steve Buga, upravo smo odradili krcati Halloween party s odličnim domaćim izvođačima Beepolar, Bsside, Josip Petrov i Chuby, a uskoro nam stiže i zanimljivi meksički artist Theus Mago.

Paralelno, konačno sam se stigao posvetiti vlastitoj produkciji i zajedno sa splitskim DJ duom Outcome napraviti EP ‘Theory of Cosmos’ koji će 08. studenog objaviti renomirana i nama jako draga izdavačka kuća MoBlack. Originalni materijal, koji bi grubo mogli nazvati nekakvom fuzijom Afterlife i Innervisions zvuka, testirali smo tijekom ljeta na plesnim podijima mnogih klubova i festivala, uvjerivši se da je zreo za objavu.

Drago mi je što su to prepoznali ljudi iz labela MoBlack, najprodavanijeg u svom žanru. Radujem se narednom razdoblju jer s RatCatom pripremam zaista uzbudljiviju sezonu u Tunelu i na drugim šibenskim lokacijama, a u studiju guštam raditi na novoj produkciji. Ovo je za mene prilično plodno razdoblje i moram priznati da istinski uživam u svemu tome.

Rođendanska proslava počinje već u 21.30h audio-vizualnim spektaklom pa se publika poziva da dođe što ranije kako bi u pravom ruhu doživjeli More Than Clubbing koncept. Dio programa moći će se pratiti i u Livestreamu na FB stranici Klubske scene koji realizira ekipa Photo Studio 82.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Klubskascena.hr (@klubskascena)

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2