Skip to main content

Massive Attack sa Eutopia EP pozivaju na globalne promjene

Massive Attack su objavili svoj prvi audio-vizualni materijal nakon gotovo četiri godine pauze.

Piše: 


Eutopia EP dolazi sa tri pjesme i suradnje sa tri različita autora (Algiers, Saul Williams i Young Fathers) koje su inspirirane kontroverznim djelom Thomasa Moorea, "Utopia" iz 16. stoljeća, a opisuje društveno i političko uređenje imaginarne otočne zemlje Utopija. More je detaljno opisao organizaciju idealne države.

U pjesmama se čuju i govori tri globalna aktivistva: Christiana Figueres koja je napisala pariški klimatski sporazum UN-a; Guy Standing koji stoji u pozadini univerzalne teorije osnovnog dohotka; Gabriel Zucman, profesor ekonomije na Sveučilištu Berkley koji se zalaže za porez na luksuz u SAD-u.

"Izolacija je otkrila najbolje aspekte i najgore propuste čovječanstva. To razdoblje neizvjesnosti i tjeskobe prisililo nas je da razmišljamo o očitoj potrebi promjene štetnih sustava u kojima živimo.", ističu Massive Attack. Prošle i ove godine Massive Attack su sudjelovali u brojnim akcijama za klimatske promjene i smanjenje emisija ugljičnog dioksida zbog čega su na turneju pristali putovati vlakom, a ove godine su donirali 10 tisuća funti za borbu protiv koronavirusa.

wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop