Skip to main content
  • dino dvornik
  • 1.11.2018.

Oni su nas zadužili: Dino Dvornik, DJ Hasho, Roki, Ričard Riki Dobranić i Damir Jusić

Prodefilirali smo kroz četiri epizode sva imena globalne scene koja više nisu sa nama, pa je sada red odamo počast glazbenicima koji su zadužili hrvatsku klupsku, urbanu i elektroničku glazbu.

Piše: 

Naslovna foto

Dino Dvornik


Foto Instagram

Damir Jusić
Pionir dubrovačke DJ scene tragično je preminuo 2006.g. a u njegovo ime tradicionalno se organizirao festival Jusker koji okuplja lokalne umjetnike u Dubrovniku. Čini se da je ta inicijativa trajala redovito sve do 2014.g. kada se gubi trag Juskeru.

DJ Hasho
U travnju 2012. napustio nas je DJ Hasho, prijatelj i čovjek koji je vjerovao u moći old school elektronike za intimne prekrasne partyje.

Aljoša Antonijević Hasho još je '84 puštao prvo s kazeta, poslije su došle ploče, gramofoni i cd-i, od njega su učili mnogi, odgojio je mlađe generacije DJ-a i vodio se onom: „budite pažljivi sa onim što slušate, znam što govorim, jer ne postoji nova ili stara glazba… Postoji samo dobra ili loša, zapamtite to!

Roki – dobri duh techno partija
Marijan Roško – Roki, na dalmatinskoj techno sceni poznat kao jedan od rijetkih vlasnika razglasa i koncertne produkcije koji je istinski davao cijelog sebe za techno partije.

Ričard Riki Dobranić
Bio je jedno od poznatih imena domaće scene s lavljim srcem, vještim rukama i osmjehom za svakoga. No, ovog dobrog duha scene, nepopravljivog optimista i zaljubljenika u vinil ipak smo izgubili. Riki se godinama bez predaje borio sa zločudnim tumorima i kako bi se prikupila sredstva za prijeko potrebne lijekove započet je serijal partija po zagrebačkim klubovima naziva "Nasipavanje".



Dino Dvornik

Velikan hrvatske glazbene scene i čovjek kojeg su s pravom prozvali "hrvatskim kraljem funka". Ove godine obilježava se desetljeće od smrti jednog od onih koji se pamte vječno, "manijak"!

Pet remiksa Dina Dvornika
Posveta hrvatskom kralju funka
Neobjavljeni audio i foto zapisi Dina Dvornika
House set Dina Dvornika iz splitskog Mastersa
Poslušajte Extasy Dina Dvornika u podcastu Damira Ludviga

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2