Skip to main content

Kompletiran program predstavljanja naše elektroničke scene u Parizu

U svibnju ove godine projekt „Ambasador“ koji slovi kao nagrada akterima hrvatske elektroničke glazbene scene, objavio je prvo zajedničko i međunarodno predstavljanje Hrvatske kao festivalske destinacije na glazbenoj konferenciji Paris Electronic Week.

Piše: 


Od tog trenutka do danas potporu projektu su pružili brojni mediji i institucije, čime su potpomogli da našu zemlju od 26. do 28. rujna u Parizu predstavlja 17 renomiranih glazbenika i kreativaca koje predvode imena kao što su Petar Dundov, Vedran Meniga, Sergej Lugović, Pero-Fullhouse, a cijeli popis delegata možete vidjeti ovdje.

KOMPLETIRAN PROGRAM PREDSTAVLJANJA U PARIZU

1. HRVATSKI ŠTAND U SKLOPU PARIS ELECTRONIC WEEK-a – Od 26. do 28. rujna Hrvatska će imati svoj štand tijekom konferencije na kojem će se izložiti promotivni materijali, brošure, katalozi, flyeri, promo miksevi naših aktera scene koji žele da se za njih čuje preko granice. Tamo će se organizirati i nagradne igre na kojima posjetitelji mogu osvojiti ulaznice za hrvatske festivale koji se održavaju 2019.g.

2. PREDAVANJE O FESTIVALSKOM TURIZMU I DESTINACIJAMA – Program predstavljanja Hrvatske se otvara 27. rujna u 19.15h gdje će Sergej Lugović (Sergej Snooze) kao moderator pričati o našoj elektroničkoj sceni reflektirajući se na DJe, producente, izdavačke kuće, klubove i festivale. Poseban naglasak na ovom predavanju stavljen je na temu festivalskoj turizma u Hrvatskoj i razvoju destinacija.

"Ideja je da prezentiramo što se događalo, što se događa, te kuda možemo ići, te prezentiramo investicijske prilike u HR na području clubbinga", ističe Sergej. Gosti na ovom predavanju su renommirana imena naše scene sa velikim iskustvom: Petar Dundov, Vedran Meniga (Pozitivan Ritam), Pero Brčić (Pero-Fullhouse, Skeptik), Haris Čustović (SAE London).

3. BUSINESS/COCKTAIL PARTY KULTURNE RAZMJENE – 27. rujna od 20.15h – naši delegati će se susresti sa profesionalcima iz francuske glazbene industrije te raditi na sklapanju kontakata, suradnji i povezivanju sa ciljem kulturne razmjene. U sklopu ovoga programa dodatno će se sa DJ setovima predstaviti naši System Divine, Yakka i Lawrence Klein.

4. HRVATSKI DJ-I NASTUPAJU U KLUBU CONCRETE – Sigurno ste već čuli da na rijeci Seine u Parizu postoji brod/klub koji vrti underground glazbu. Na glavnom flooru kluba Concrete 27. rujna od ponoći zavijorit će se Hrvatska zastava odnosno za pult će uskočiti tri naša renomirana DJ-a Pero-Fullhouse aka Skeptik, Sergej Snooze i Haris Čustović koji će predstaviti našu underground scenu, dok će potporu pružiti francuski DJ i zaljubljenik u Hrvatsku – Jean-Marie Kone koji je jedan od inicijatora predstavljanja hrvatske elektroničke scene u Francuskoj.

Projekt realizira udruga Klubska kultura iz Hrvatske u suradnji sa francuskom udrugom Technopol. Izad svega stoji dodjela nagrada "Ambasador" koja nastaje prije dvije godine uz institucionalnu podršku, a sa ciljem učvršćivanja scene, njenog uvođenja u kulturni spektar RH, postizanja zajedništva i predstavljanja Hrvatske po europskim prijestolnicama kulture.

Kada je nastao projekt Ambasador 2016. ni sami nismo bili svjesni njegovog punog potencijala. Osim dodjele priznanja projekt je podigao ovu glazbu u jednu novu dimenziju, te je po prvi put okupio čitavu scenu i dao novu energiju s kojom se otvaraju brojna vrata našim umjetnicima ne samo u Hrvatskoj već i na svjetskoj razini“, izjavio je osnivač projekta Ambasador i predsjednik udruge Klubska Kultura – Goran Tomašević.
{youtube}tEb1CHLil8w{/youtube}

Tijekom trodnevnog programa u Parizu koji će se održati par dana nakon proslave 20. rođendana Technoparade, organizator Tommy Vaudecrane je Hrvatskoj delegaciji osigurao mnogo širi program predstavljanja nego li je to u početku najavljivano.

Podršku projektu su pružili: Hrvatska Turistička Zajednica, Zadarska županija, Grad Šibenik, Grad Makarska, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Turističke zajednice Zagreba, Rijeke, Šibenika, Splita, Makarske i Dubrovnika.

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web