Skip to main content
  • 5.06.2019.

Top 10 regionalnih izdanja. Selektor: Lawrence Klein

Šibenčanin Lawrence Klein baca drugi svezak najboljih regionalnih izdanja koja su ga impresionirala posljednja dva mjeseca.

Piše: 

Pogledajte kojih 10 je pripremio u svojoj premijeri sredinom ožujka, a potom se dva vikenda prije nego uđemo u službeno kalendarsko ljeto bacite na novu selekciju traka.

Alex Ranerro – Milky Way (Original Mix) / Bondage Music
{youtube}qOrU8XA96mM{/youtube}

Ova ritmična i hipnotička deep house traka izdana je za dosta utjecajan label Bondage Music, a djelo je talentiranog slovenskog producenta i DJ-a Alexa Ranerra koji svojim radom i zalaganjem aktivno sudjeluje u oblikovanju slovenske klupske scene.

Ana Antonova – Fidelis (Original Mix) / Conceptual Black
{youtube}mhyPAXEBuQE{/youtube}

Novo je ovo izdanje riječke DJ-ice Ane koja je već s prvim izdanjem koje izašlo za Conceptual Black privukla pažnju svojom produkcijom. Na prvom izdanju naziva „Habay“ nalaze se tri trake, a najviše pažnje privlači atraktivna Fidelis.  

Andrea Ljekaj – Tamo (Original Mix) / Get Physical Music
{youtube}hNa5jZDOzHY{/youtube}

„Tamo“ je traka koja vas svojom atmosferom i tempom vozi ‘tamo negdje’ i to jako dobro jer je ritmična, a opet melodična. Novi Andrea objavljen je na kompilaciji ‘Croatia Get Physical’ gdje se nalaze i izdanja dvije jako aktualne cure hrvatske klupske scene, a to su Insolate i Marina Karamarko.  

AudioStorm – The Day When I Left (Original Mix) / Bonzai Progressive
{youtube}MsoNm1_2rOU{/youtube}

Jedan od najaktivnijih producenata iz regije je sigurno AudioStorm čija izdanja jako dobro prolaze i učestalo su dio repertoara svjetski poznatih progressive DJ-eva. Ova traka dio je novog albuma AudioStorma po kojoj se ujedno zove i album, a svakako je preporuka da poslušate i ostalih 9 traka sa albuma.

Buba – Vertical (Original Mix) / Submarine Vibes
{youtube}gS3fPwfOg-w{/youtube}

Buba je Crnogorski producent koji reda izdanja na atraktivnim internacionalnim deep progressive i melodic labelovima. Traka „Vertical“ je primjer melodične i moderne produkcije kakva je trenutačno aktualna na sceni,  a izdana je na Last Sheet EP-u za jedan od zanimljivijih regionalnih labelova. To je, dakako, Submarine Vibes kojeg vodi kreativni Hibrid iz Sarajeva.

Coeus – Opus (Santiago Garcia Remix) / Family N.A.M.E.
{youtube}nQZMN1b5Hco{/youtube}

Zadnji put kad sam birao top 10 regionalnih izdanja, nazvao sam Nemanju dijamantom regionalne produkcije, a momak koji nosi umjetničko ime Coeus svakako to nastavlja potvrđivati. Učestalim kvalitetnim izdanjima on podiže ljestvicu kvalitete sve više i više. Ovoga puta imamo njegovu traku „Opus“ koju je remixirao Santiago Garcia, inače rastuće ime internacionalne scene. Njih dvojica u kombinaciji su pun pogodak što je ponovno prepoznala elita svjetske scene poput Tale of Us i drugih. Nemanju će biti jako teško izostaviti s ijednog top 10 izbora jer dečko u produkciji razvaljuje. I to na svjetskoj razini.

Fabio Neural, Hollen – Grain Phaser (DJ Jock Remix) / Prospect Records
{youtube}UXFty3qcCFk{/youtube}

Močna techno traka koju je svojim potpisom na remix doradio talentirani i vrijedni Splićanin DJ Jock. Njegov remix zvuči aktualno i baš svjetski, ‘drumcodovski’, pa iskreno vjerujem da će i Stipe doći do izdanja na tom mega popularnom labelu.

Forniva, Eleven Sins, Sonic Union – Corsair (Original Mix)
{youtube}0M3fGzJGnl4{/youtube}

Sarajevsko – londonska suradnja urodila je ovim super izdanjem iz kojeg najviše iskače traka „Corsair“ koja je tako duboka i melodična da jednostavno tjera na pokret. Izdana je na Lowbit labelu čiji je vlasnik upravo Sonic Union, a sarajevski muzičar Forniva istaknuti član te etikete.

Haschmat – Bon Voyage (Original Mix) / Defora Records
{youtube}00-0ib75EVA{/youtube}

Haschmat je novi elektronički duo s otoka Korčule,  a njihovo premijerno izdanje Nigra EP objavljeno na Defora Recordsu itekako je privuklo pažnju. Sve tri trake su jako zanimljive i jednostavno rečeno – super, ali traka Bon Voyage nekako je opet najviše došla do izražaja.  Rekao bih da ima ono nešto spacey i melodično, a taj zvuk postaje sve više aktualan. Zato ova traka opasno podiže temperaturu plesnog podija do užarenja.

L.O.W.E.R. – Solar Flare (Unique Remix) / Project 13
{youtube}Ce_I3Rmm5BM{/youtube}

Unique nam na listu dolazi sa svojim melodičnim remixom trake „Solar Flare“ koja je izdana na tek otvorenom labelu Project 13. Svojom melodičnom produkcijom Unique sve više plijeni pozornost na sceni, a rezultat toga su i internacionalni nastupi.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk