Skip to main content
  • 11.07.2019.

7 razloga zašto trebate posjetiti Nox festival u Šibeniku!

Tek nešto više od tri tjedna dijeli nas od početka prvog Noxa! U rajskoj uvali Martinskoj plešemo prvi vikend u kolovozu, pa, ususret tome, donosimo 7 točaka o tome što bi sve bilo korisno znati o ovome festivalu i zašto bi se trebalo pokrenuti put Šibenika, grada glazbe.

Piše: 


Dolazi preko 25 DJ-a
Nastupit će više od 25 DJ-a iz Hrvatske, regije i inozemstva. Među headlinerima su detroitski otac techna Juan Atkins, njegov američki kolega Kenny Larkin, avangardni izraelski duo Red Axes, brazilska diva s boravištem u Berlinu TERR, najpoznatiji hrvatski DJ-i Petar Dundov i DJ Jock te brojni drugi.

Istovremeni nastupi na dva stagea, a onda after party
Festival će se istovremeno održavati na dva stagea, a svakog jutra program će se od 7 sati nastavljati na posebnom after party stageu na kojem će nastupiti najpoznatiji ‘afteraši’ s ove strane Jadrana. Festival započinje u petak, 2. kolovoza, i trajat će sve dok u nedjelju bude energije na plesnom podiju.

Potpuno besplatnih pet dana kampiranja
Tijekom prvih pet dana kolovoza, od četvrtka do ponedjeljka (koji je nama najdraža vrsta ponedjeljka – državni praznik i neradni dan), ekipa s Noxa odmarat će u hladu borova na obali Martinske gdje je za posjetitelje organiziran kamp. Boravak u njemu besplatan je za sve vlasnike festivalske i to ne samo u tri dana trajanja festivala, nego još dva dodatna dana za pripremu i rekuperaciju. Kamp je robinzonskog tipa, a korisnicima će na raspolaganju biti tuševi, WC-i i cjelodnevna ugostiteljska ponuda unutar festivalske lokacije.

Martinska je produžetak raja
Festivalska lokacija Martinska nalazi se na području nekadašnjeg kampa smještenog na početku kanala sv. Ante, nasuprot stare šibenske gradske jezgre, a tijekom srpnja i kolovoza bit će domom čak šest glazbenih festivala. Dok se budete brčkali na njenim bajkovitim plažama, pogled će vam pucati ravno na predivnu panoramu Šibenika. Do lokacije možete autom ili od Šibenika organiziranim brodskim prijevozom (brod će voziti šest puta dnevno).

Široka ponuda glazbenih žanrova, ponešto za svakoga
Programski koncept ljetnog Nox Festivala je okupiti na jednom mjestu ponajbolje lokalne i regionalne glazbenike te uz svjetski poznate headlinere priuštiti publici nezaboravnu zabavu na idiličnoj Martinskoj u špici ljeta. Oni koji su i preko zime pratili RatCat, kolektiv koji stoji iza Noxa, znaju da ih čeka nezaboravno iskustvo, a oni koji nisu – evo odlične prilike za glazbenu edukaciju!

Od Terraneo festivala do centra hrvatske elektronike
Noxova je filozofija nastala na temeljima Terraneo festivala s kojim je započeo turistički i ekonomski razvoj grada, a njegovo prvo ljetno izdanje događa se u trenutku kad je Šibenik vratio taj sjaj i postao istinski centar hrvatske elektroničke glazbe s brojnim gostovanjima inozemnih DJ-a tijekom cijele godine.

Ulaznice – 3 dana partijanja za samo 190 kn
Blind Tickets ulaznice nestale su čim su se pojavile, a rasprodane su i ulaznice iz prve i druge serije. U tijeku je pretprodaja po cijeni od 190 kuna. Ulaznice  se online mogu nabaviti putem sustava Entrio, a one fizičke na nekoliko lokacija u Šibeniku: u klubu Azimut, lokalu Baldekin, Na Maloj Loži, u Vintage baru te u poslovnicama Ghetaldus optike u Kauflandu i City Life centru. Tako da – trk na Entrio ili u centar Šibenika po svoj upad!

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2