Skip to main content
  • 16.10.2017.

Vrijeme je za ADE: deep house yoga, Detroit techno, Awakenings i TOP 100 DJs

Stigli smo do najbitnijeg tjedna u svijetu elektorničke glazbe, vrijeme kada su sve oči uprte u Amsterdam Dance Event, a mi smo napravili presjek nama najzanimljivijih događaja.

Piše: 

Od srijede 18.10, pa do nedjelje 22.10, odnosno ponedjeljka ujutro, održava se još jedan Amsterdam Dance Event. Najveći do sada na preko 140 lokacija, sa više od 2500 izvođača, u pet dana privući će stotine tisuća fanova iz svih dijelova svijeta, a da bi vam se olakšala potraga za idealnim događajima, mi smo odvojili sebi najzanimljivije.

Prvo ćemo krenuti sa dva sasvim obična, ali bitna događaja, The ADE Festival Hangout ponudit će vam da se u startu upoznate sa mnoštvom novih ljudi, te da u poslijepodnevnim satima razgledate ponudu nove opreme, poslušate zanimljiva predavanja sa bitnim gostima, sudjelujete u radionicama i još puno toga što ne smijete propustiti jer upad je besplatan. Drugi događaj je The History of Amsterdam Dance Event, a ukoliko vas zanima kako je to izgledalo na otvaranju 1995. ovog danas najpopularnijeg događaja, te njegov razvoj do danas, a ujedno i utjecaj koji je napravio na elektroničku scenu. Upad je također besplatan, ali je limitiran.
{youtube}5n6czzsgk9A{/youtube}

Za sve techno fanove tu je Awakenings gdje će vas u pet dana tvrdih zvukova sa odličnim soundsystemom Gashouder dvorane, dočekati domaćini Paul Kalkbrenner, Len Faki, vlasnik etikete Drumcode Adam Beyer, Joris Voorn, Joseph Capriati, Ben Klock kojim će se pridružiti i brojni prijatelji poput Jeff Millsa, Dense & Pika, Sven Vath, Dubfire, Marcel Dettmann te brojni drugi.
{youtube}7mJ00hRUXUQ{/youtube}

Dva čudesna događaja odvijat će se u režiji Underworlda i Carl Craiga. Underworld će u Rijksmuseumu nastupiti na eventu Audio Obscura koji spaja uzbudljivu publiku i elektroničke zvukove u povijesno-kulturnom prostoru. Sa druge strane u amsterdamskoj crkvi iz 15. st. nastupit će Carl Craig presents Versus Synthesizer Ensemble u jedinstvenom ambijentu sa limitarnih 300 posjetitelja.
{youtube}krN3ledny-Y{/youtube}

Nijedan bitniji događaj ne može proći bez ljubavi Detroita pa tako ni ADE. Na događaju Detroit Love ADE glavni gosti, pioniri Carl Craig, Kenny Larkin, Kevin Saunderson, Stacey Pullen, Moodymann u 17-satnom maratonu pretvorit će klub Sugarfactory u Detroit.

ADE će u subotu 21. listopada, Top 100 DJs ceremonija na stadionu Ajaxa pred više od 30 000 fanova otkriti tko je novi kralj plesne glazbe, a očekuju se i nastupi Davida Guette, Dimitri Vegas & Like Mike te ekskluzivni b2b set Armin van Buurena i Hardwella.
{youtube}BJiPHz0ptLs{/youtube}

Želite li biti dio Gueinnessovog rekorda onda vam preostaje da vam plesne cipelice budu unutar četiri zida kluba De School, u 62-sata rekordnom rejvu sa gostima Young Marco, Job Jobse Tom Trago.

Svi fanovi tvrđih i bržih zvukova doći će na svoje u obljetnici hardcore glazbe koja slavi 25-i rođendan.
{youtube}2uAyFDoXQGY{/youtube}

Za kraj ćemo vam ponuditi malo opušteniju atmosferu, koja će vas ponovno nahraniti energijom, osloboditi i relaksirati u petak ujutro pa sve do kasnih večernjih sati u spiritualnom događaju Deep House Yoga ADE Special sa iscjeljiteljima M.A.N.D.Y.. Zanima li vas zdravi život, deep house vas čini slobodnim i trazite mir za svoj um, onda je ovo mjesto za vas.
{youtube}VaQXQdh3698{/youtube}

P.S. Sami kraj bi mogli ipak odraditi uz ADE Hangover na lokaciji dalekoj od buke, u chill out ambijentu uz odlične live bandove i za vas je to mjesto na kojem ćete se vratit među žive.

 

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2