Skip to main content
  • 18.11.2023.

Više od 20 kolektiva će se naći za pultom Endorphin festivala u Boogaloo

Program Endorphin festivala pripremao se mjesecima, a donosi preko 25 sati glazbe, 37 hrvatskih i regionalnih DJ-eva koji će na 3 floora predstavljati više od 20 kolektiva. O kojim je kolektivima riječ i tko ih predstavlja, provjerite u nastavku

Piše: 


Smalltown Boy i Manitu u b2b izdanju predstavljaju Baraka Kolektiv koji već dugi niz godina djeluje na otoku Braču gdje njeguje tradiciju underground destinacije s događajima na atraktivnim lokacijama poput divljih maslinika, vrha Vidove gore, rančeva, plaža, aerodroma, kultne Haciende…

Za postavu Serotonin floora našeg Endorphin festivala zaslužna je emisija Bubanj & Bass. Radijska emisija već godinama okuplja i gura drum ‘n’ bass scenu na našim prostorima, a njen tvorac FrenkyBoy će napraviti presjek d’n’b-a svojim setom na Endorphinu.

Richma na Endorphin festivalu predstavlja Chillibar koji je nedavno proslavio 20 godina rada na sceni. Projekt je Richma pokrenuo uz Ratka Pipala prijatelja iz Attacka, a od svojih početaka zamišljen je kao ambijentalna glazbena čitaonica psy, chillout, downbeat, freestyle glazbe.


*Flyer s prvog ChilliBara u Spunku

Dancing Warriors su psihodelični dekoracijski i organizacijski tim sa sjedištem u Puli, a njih će predstavljati Jah Pants. DMT je početkom 2022. pokrenuo novi program Drop, posvećen raznim podžanrovima bass kulture poput dubstepa, grimea i drum ‘n’ bassa.

Tech Rule će svojim setom na Endorphin festivalu predstaviti novi projekt Feel Pleasure koji donosi osjećaj pravog techna, ali i ARTNOTE koji već godinama djeluje na području Istre i Kvarnera gdje promovira techno kulturu, dovodi atraktivna gostovanja i održava svoju klupsku večer.

Jedna od najpopularnijih hrvatskih b2b kombinacija DJ Jock i Shipe će također zaposjesti pult na Endorphin festivalu gdje će predstaviti jednu od najdugovječnijih hrvatskih elektroničkih organizacija Future Scope te popularnu klupsku večer koja se održava južno od sv. Roka – Roots.

Iz Gorskog kotara krenuo je jedan od najpotentnijih mladih kolektiva

Greenlight Collective je svoje ime stvorio intimnom zelenom atmosferom, uređenjem prostora s raznim biljkama na partyjima, kao i minima, deep house ritmovima s povremenim izletima u funky i groovy grane. Kolektiv će na Endorphin festivalu predstavljati Grenco b2b Andreas.

Minimalist će svojim setom predstaviti kolektiv koji je postao udruga za promicanje glazbene kulture mladih Koturaljke, poznata po svom djelovanju na bass sceni, koja je za svoj rad nedavno dobila i nominaciju za nagradu Ambasador.

Liminal je kolektiv koji okuplja zaljubljenike u underground elektroničku glazbu, ove godine je proslavio pet godina aktivnog rada na razvoju klupske kulture ponajviše na području Kvarnera i Istre. Seriously Twisted je nagrađivani kolektiv koji već dugi niz godina djeluje također na području Istre i Kvarnera. Marcel i Marin Biočić će u b2b izdanju predstaviti kolektive.

Pod okriljem nagrađivanog kolektiva MYUZ će zasvirati Yakka b2b Hudi koji dolaze u paketu sa širokom paletom house žanra. Olive Session je platforma koja okuplja entuzijaste i zaljubljenike iz svih smjerova underground elektroničke glazbe, a u Zagreb dolaze s Richom,Win Co.-om te Cue Supriseom.

PentHouse DNB je mladi kolektiv koji budi zagrebačku drum ‘n’ bass scenu preko sessionsa na rooftopovima, a svoj pokret će predstaviti B kao Borba b2b flowmo.

Red Riding Hood je stvoren iz ljubavi prema trance glazbe te je nastao u nedostatku rutinskog noćnog života za vrijeme pandemije. Kolektiv se ne izražava samo glazbeno, već i vizualno dekoracijom prostora, fire showovima…a u Zagrebu ih predstavlja Canis Lupus.


Foto Heidi Samardžić

Sarajevo Matinee je serijal evenata koji je oduševio glavni grad Bosne i Hercegovine, sa svojim konceptom dnevnih partyja na atraktivnim lokacijama. Njihovi rezidenti nastupaju u sastavu 2odd b2b Alain b2b Coem.

Slovenska kulturna organizacija, zajednica Sinergia je izrasla iz svojevrsnog pokreta koji svojim događajima svijet želi promijeniti na bolje, a njih na u Zagrebu predstavljaju Jerpa b2b Animula. Prištinski kolektiv Hapësira već gotovo deset godina budi kosovsku scenu, a njene aktere usmjerava prema širem društvenom angažmanu i izgradnji kulturnog identiteta. Njihovi predstavnici Uran B. i Trim dolaze na Endorphin festival zavrtjeti b2b set.

Metnem je internacionalni glazbeni kolektiv, koji je nastao u Srbiji, ali je svoje djelovanje proširio do svih onih kojih ih mogu čuti i žele otkriti futuristički i eksperimentalni d’n’b. Kolektiv šalje audio-vizualni impuls, a proteže se daleko izvan dosega svemira, a svoje impulse u Zagrebu će odašiljati Vrh.

Za vizualni izgled Endorphin festivala će se pobrinuti kulturno-umjetnička manifestacija Rejvnesansa koja partyje upotpunava izložbama, plesnim performansima i vizualnim produkcijama koji plijene pažnju. O ideji koja će Boogaloo vizualno transformirati u molekule sreće pisat ćemo uskoro.

Kompletnu postavu Endorphin festivala, kao i sve detalje provjerite ovdje. Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio, a ako ćete dolaziti kolektivno Endorphin časti ekipu sa akcijom "Kupi 4, plati 3 ulaznice".

 

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2