Skip to main content
  • 9.08.2023.

Cortex Thrill i OverSound su pripremili mini album -Entities-

Nakon što je obradio traku na posljednjem EP-ju Cortex Thrilla, OverSound se pridružio renomiranom duu u studiju

Piše: 

Cortex Thrill i OverSound su udružili snage kako bi pripremili mini album “Entities” na Bonzai Progressive etiketi. Mini album je sačinjen od šest traka – “Life Form”, “Phenomena”, “Astral Form”, “Terraforming”, “Gotterdammerung”, “Phenomena (Club Mix)”, koje prožimaju raznoliki ritmovi koji istražuju različite aspekte dubokih,progresivnih, tech vibra.


*Lijeva fotografija Andrea Kovač

Uvod u mini album stvara “Life Form” koja spaja dinamični groove s toplim basom te brzim udaraljkama koje opuštaju ritmove. “Phenomena” postavlja izravni, otvoreni groove s “kozmičkim” kvalitetama. Čvrsti ritmovi, naleti udaraljki se miješaju s jakim basovima i kaskadnim sintisajzerom koji stvara energičan groove. Sljedeći je “Astral Form” koje slušatelje vodi na apstraktno putovanje svojom filmskom atmosferom.

Terraforming” donosi trippy, zarazni pokretač ispunjen suptilnim melodijama i čvrstim radom na sintisajzeru. Razvojem pjesme, visokih melodija, očarava um i uvlači slušatelje dublje u svoje ruke. Pretposljednji “Gotterdammerung” pojačava energiju snažnom, pokretačkom konstrukcijom sastavljenom od zdepastih ritmova, gregorijanskih glasova i oštrih basova. Klupski mix “Phenomena” zaokružuje mini album, pružajući glatki progressive groove s kojim će pokrenuti plesni podij, bogato i živahno izdanje za kasnonoćne sate.

Renomirani hrvatski duo nedavno je nastupio na jubilarnom Legacy festivalu u Belgiji gdje su dogovorili nekoliko suradnji, a u pripremi imaju još dva digitalna i vinyl izdanja sa retro hard trance stilom za Bonzai Records.

sea star desk
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop